Aprók nagyban - 02.27.

Assassin's Creed 4 infómorzsák, a PC az első a Watch Dogsnál, exkluzív EA és Microsoft kapcsolat jöhet, új előzetesen a Killzone Shadow Fall...

Aprók nagyban - 02.27.

Így SimCity-zik Will Wright

A megjelenéshez közelítve SimCity-videóból is egyre több érkezik, ami pedig külön öröm, hogy Will Wright mester is aktívan közreműködik ezek elkészítésében. Most éppen azt mutatja meg nekünk, ő hogyan szeret városokat építeni a játékban.

A Codemasters szerint is könnyebb fejleszti PS4-re

A GRID 2-t fejlesztő csapat producere, Clive Moody adott egy interjút az EDGE-nek, melyben arról is kérdezték, milyen fejleszteni a Sony új gépére. Moody nem meglepő választ adott: "Az általános vélekedés a mérnökeink között, hogy az új architektúrát könnyebb megérteni. Nem titok, hogy a PS3 kemény dió volt, hiszen egy nagyon egyedi felépítésű gépről van szó."

Moody hozzátette, a PS3 esetében nagyon sok időbe telt, mire rájöttek, hogyan tudják belőle kicsavarni a legtöbb teljesítményt. A PS4-gyel azonban várhatóan már a kezdetektől jó eredményeket tudnak majd elérni. Ami fontos, ugyanis Moody hangsúlyozta, a legutolsó dolog, amit szeretnének, hogy a létrehozandó élmény útjába technikai akadályok áljanak.

Ingyenes God of War HD a PS Plus-előfizetőknek

Újabb örömhír a PS Plus-előfizetők számára: a mai naptól ingyenesen elérhetik a God of War HD-t. Pont időben: akinek esetleg kimaradt volna az első rész, az még pótolhatja az Ascension megjelenése előtt.

Bemutatkozó előzetesen a Killzone: Shadow Fall

30 évvel járunk a Killzone 3 eseményei után, a helghast pedig bosszúra éhes. A Guerilla Games láthatóan nem fogja elaprózni a dolgokat.

Exkluzív partneri kapcsolatba léphet az EA és a Microsoft

Újabb, egyelőre meg nem erősített pletyka érkezett a következő Xbox-szal kapcsolatban. A CVG úgy tudja, az áprilisi Microsoft-rendezvényen jelenti majd be az Electronic Arts, hogy mind a nagyobb címei, mind pedig a DLC-k időleges Xbox-exkluzivitást kapnak majd a következő generációban. A dolognak az adhat egyelőre némi valóságalapot, hogy az Electronic Arts egyáltalán nem tűnt fel a Sony konferenciáján, holott a cégnek mindig is szokása volt, hogy mindkét konzolgyártó eseményein prezentálja címeit és jövőbeli terveit.

Kalózos témájú lehet az Assassin's Creed 4

Ma este tartja az Assassin's Creed-eseményét a Ubisoft, azonban úgy tűnik, hogy még az embargó lejárta előtt elkezdtek kikerülni az információk. Ezek szerint a sorozat következő része az Assassin's Creed 4: Black Flag címet kapta, és kalózos környezetben játszódik majd a 18. századi Karib-tengeren. Főhősünk ezúttal Connor nagyapja, Edward Kenway lesz, aki olyan helyeket barangolhat be, mint Havana, a Kubai szigetek és Florida. A Kotaku által megjelentetett poszteren is a főhős látható, amint éppen egy hajót kormányoz, és a pisztolyával próbálja távol tartani magától a kalózokat - a források szerint pedig ez pontosan összefoglalja a játék lényegét, mely erősen a tengeri harcra koncentrál majd. Már azt is megszellőztették, hogy az első előzetes alatt Johnny Cash zenéje szól majd, miközben azt láthatjuk, hogy a British Royal Navy üldözi Kenway-t.

Human Defiance lehet a következő Deus Ex címe

Az Eidos Montreal egy új szabadalmi bejegyzésében a Deus Ex: Human Defiance név tűnik fel. Egyelőre ennél többet nem tudunk, ám a Human Revolution után logikus lenne a hasonló alcím. Persze, az sincs kizárva, hogy ez lesz a készülő Deus Ex-mozifilm címe.

Watch Dogs: PC az első

Ilyet sem hallani sokszor manapság: Yves Guillemot, a Ubisoft ügyvezetője megerősítette, hogy a Watch Dogs elsősorban PC-re készül, majd ezt követően fogják átportolni PS4-re és az új Xboxra. Hogy miért? Nos, a fejes szerint az AMD-alapú PS4 egyszerűbbé teszi, hogy PC-ről vigyenek át játékokat, mint a korábbi generáció. Elmondása szerint a folyamat korábban úgy zajlott, hogy először Xbox 360-ra fejlesztettek, majd onnan vitték át a cuccot PS3-ra, ami egy nagyon költséges és hosszú folyamat volt. A PS4 azonban sok dolgot, így ezt is leegyszerűsíti.

Tomb Raider - újjászületés

Újjászületés alcímmel érkezett meg a Tomb Raider új előzetese, melyben főként színészeket láthatunk, akik a játékbeli szerepükről beszélnek. A játék hivatalosan március 5-én érkezik PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

Master Chiefen kívül is van élet

Erre a megállapításra jutott a 343 Industries, s meg kell jegyeznünk, ez egy olyan irány, amit a Bungie is favorizált, mielőtt elhagyta a Microsoftot. Kiki Wolfkill a stúdiótól elmondta, a Halo 4-ben fontos volt, hogy az ikonikus főhős visszatérjen, hiszen sem az ODST-ben, sem pedig a Reach-ben nem szerepelt, ettől függetlenül azonban nem feltétlenül köré fog épülni minden jövőbeli Halo-játék. Wolfkill szerint Master Chief mindig is fontos és kritikus szerepet fog játszani, de remélik, hogy megerősíthetnek és behozhatnak új karaktereket is, már csak azért, hogy ezzel is kiemeljék, mennyire változatos ez az univerzum. "Master Chief nem megy el, de a játékosoknak több kapcsolódási pontot szeretnénk adni a világhoz." - mondta, majd hozzátette, a Halo-játékok stílusára és műfajára is vonatkozik, hogy változatosságot akarnak. Bizonyos sztorikhoz jobban illik az FPS, más történetekhez azonban lehet, hogy más formátumot választanak majd a jövőben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward