Aprók nagyban - 02.20.

Megmentette a családot a videojátékos kissrác, zárt ajtók mögött demózták a Battlefield 4-et, a Call of Duty pedig elérte a csúcsot...

Aprók nagyban - 02.20.

Márciusban jön a DMC - Vergil's Downfall

A Vergil történetét feldolgozó, 3-5 órányi játékmenettel érkező Vergil's Downfall március 6-án érkezik PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, 720 MS pontos, vagy 8,99 eurós áron.

Megmentette a családot a 6 éves videojátékos

A mindössze 6 éves Taylor Hendrixet valószínűleg nem fogják kifejezetten szorosan a nagyszülei, hiszen a srác hajnali 4 órakor még az Xbox 360 előtt ült, és játszott. Ugyanakkor ennek köszönheti az életét mind a hét ember, aki a házban tartózkodott: Taylor ugyanis arra lett figyelmes, hogy a tetőtér kigyulladt, és rögtön elkezdett hangosan kiabálni a házban, amire mindenki felébredt. Így végül mindenki kijutott a házból sértetlenül, ám az épület porrá égett, feltehetően az Xboxszal együtt.

Visszatér a GamesComra a Nintendo

Örömhír: a 2012-es show kihagyása után 2013-ban visszatér a GamesComra a Nintendo. Az augusztus 21 és 25 között megtartandó rendezvényre ezen kívül már most bejelentettek néhány kiadót és fejlesztőt: AK Tronic, Astragon, Bethesda Softworks, Bigben Interactive, Bigpoint, bitComposer, Deep Silver/Koch Media, Electronic Arts, Fishlabs, Flashpoint, Gaya Entertainment, Kalypso Media, Konami, Korea Creative Content Agency, Mad Catz, Medion, NCsoft, NVIDIA, Razer, Riot Games, Roccat, Turtle Entertainment, Ubisoft, UKIE, Wargaming, Warner Bros.

Pachter: a Call of Duty elérte a csúcsot

A neves piaci elemző, Michael Pachter úgy véli, a Call of Duty-franchise elérte, vagy nagyon megközelítette az éves szinten eladható maximális példányszámot, így mostantól valószínűsíthetjük, hogy az eladások stabilizálódni fognak - bár úgy véli, az ősszel érkező Battlefield 4 és az új konzolok befolyásolni fogják némileg mindezt. Pachter szerint nem várható, hogy a következő években jelentősen csökkenjenek a Call of Duty eladásai, hiszen az online közösség nagyon erős, és a franchise annyira fontos az Activision számára, hogy erősen valószínűtlen, hogy bármi végzetes hibát elkövessenek. Az elemző szerint a legnagyobb veszély a vásárlók "kifáradása" a franchise-ból, de megjegyezte: a Call of Duty pár éve még 2. világháborús FPS volt, amiből kialakult a Modern Warfare és a Black Ops II, ami bizonyíték arra, hogy a kiadó és a fejlesztők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy frissen tartsák a sorozatot.

Jobban irányítják álmaikat a játékosok

A kanadai MacEwan Egyetemen folytatott tanulmányok szerint sokkal jobb kontrollt tudnak gyakorolni álmaik felett azok az emberek, akik aktív játékosok - könnyebben tudnak "harcolni" az álom ellen, és manipulálni az élményeket. Jayne Gackenbach tudós először a videojáték-rajongó fia miatt kezdett el a területen vizsgálódni, és úgy találta, hogy a rendszeres játékosok úgy élik meg az álmaikat, mint egy progresszív történetet, aminek tudat alatt ellen tudnak állni, vagy meg tudják azt változtatni.

Metal Gear Rising: Revengeance - végső előzetes Kojimától

Hideo Kojima elárulta, volt már korábban is tapasztalata más stúdiókkal történő együttműködésben, de mindegyik rossz szájízt hagyott maga után. Így nehezen vette rá magát, hogy a Platinum Gameshez forduljon segítségéért, ám muszáj volt, hiszen egyébként le kellett volna lőni a Rising-projektet. Kojima elmondta, igazán jó tanulság volt számára ez a fejlesztés, amit már nem is egyszerűen együttműködésnek hív, hanem a játékkészítés egy egészen új fajtájának. A mester úgy gondolja, sem ők, sem a Platinum nem tudta volna ezt a projektet egyedül befejezni, a végeredmény azonban magáért beszél. Ennek örömére pedig itt az utolsó előzetes, amit maga Hideo Kojima vágott:

Battlefield 4 - zárt ajtók mögött már megmutatták

"Ma megnéztem a Battlefield 4-et, és csak annyit mondhatok, hogy váó. Köszönöm az EA-nek a betekintést." - tette ki Twitterre ma az üzenetet a GameStop ügyvezetője, Paul Raines. Az üzenetet nem törölték, sőt, az Electronic Arts még retweetelte is, így tehát úgy tűnik, lassan megindulhat az információk csepegtetése is - sokan egyébként a ma esti PlayStation 4-leleplezésre várják az első Battlefield 4 bemutatót is. Persze mindez nem meglepetés: a kiadó már korábban elárulta, hogy a Battlefield kétévente fog új epizódokkal jelentkezni, a fennmaradó éveket pedig a Medal of Honornak kellett volna kitöltenie, ha a legutolsó rész nem sikerült volna olyan rosszul, hogy inkább parkolópályára tették az egészet. Az Electronic Arts mindenesetre annyit árult el korábban, hogy az új Battlefield a 2014-es üzleti évben érkezik majd, ami elméletileg 2013 márciusától indul a cégnél.

Nem törődik a valósághűséggel az Insomniac

"Egyszerűen szeretünk olyan világokat alkotni az Insomniacnál, melyek különböznek a valóságtól, és nem rendelkeznek olyan megkötésekkel, mint mondjuk egy katonai shooter." - kezdte Ted Price, a stúdió ügyvezetője. Elmondása szerint éppen ezért találták ki a Resistance-ban szereplő alternatív történelmet, és a chimérák támadását. De ugyanitt említi a Ratchet világát is, valamint a készülő Fuse-t is, amelyről szerinte mindenki rögtön meg tudja majd állapítani, hogy tipikus Insomniac-játék. Utóbbival kapcsolatban így nyilatkozott: "Őrült dolgok történnek ebben a világban, és mivel ez az egész kitalált, így a keblünkre ölelhetjük, és nem kell attól félnünk, hogy a közönség felháborodik rajta."

És persze...

...ne feledjétek, hogy mire ezt olvassátok, nagy valószínűséggel már csak pár perc, és a Sony leleplezi számunkra a jövőt!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward