Aprók nagyban - 02.13.

Részletek a PlayStation 4 kontrolleréről, Kojima hamarosan villantja a FOX Engine-t, jön a PC-s Brütal Legend, nyílt bétában a Shootmania...

Aprók nagyban - 02.13.

Késik a The Last of Us

Ahogy azt korábban már pletykálták, a The Last of Us késni fog - jelentette be hivatalosan a Naughty Dog. A stúdió elmondása szerint a fejlesztés végső szakaszában járnak, de a játék egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy a tervezett időben mindent megfelelően fel tudjanak polírozni. Így, ahelyett, hogy a rövidebb utat választanák, inkább rászánnak még pár hetet a fejlesztésre. Az új megjelenési dátum június 14.

Kojima a GDC-n villantja a FOX Eninge-t

Hideo Kojima a beszédes című “Photorealism Through the Eyes of a ‘Fox’ – The Core of Metal Gear Solid: Ground Zeroes” című GDC-előadásában beszél majd az új FOX Engine főbb jellemzőiről és egyedi megoldásairól - szó lesz a bevilágítási rendszerről, a környezeti elemekről, a karakterek realisztikus megjelenítéséről és a motorhoz készült fejlesztőeszközökről. Ezen kívül persze láthatunk majd némi anyagot a Metal Gear Solid Ground Zeroesból is, hiszen Kojima ezen keresztül fogja prezentálni az engine képességeit. A Game Developers Conference március 25-től március 29-ig tart majd San Francisco-ban.

Mindenkit kifizet az ESL

Az Electronic Sports League sajnos nem rendelkezik kifejezetten jó múlttal a pénznyeremények kifizetését illetően. Tipikusan 3 hónapon belül kellene átutalni a nyerteseknek a jutalmakat, többen azonban már akár egy éve is várhatják a jussukat, még mindig nem kapták meg. Az ESL hivatalos közleményben tudatta, az utóbbi 18 hónapban nagyon sokat dolgoztak azon, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő, továbbá a szervezet ígéretet tett arra, hogy minden elmaradt kifizetést lerendeznek a hónap végéig.

Jön a PC-s Brütal Legend, indul a zárt béta

A Steamen már előrendelhető 14,99 dolláros áron a PC-s Brütal Legend. Az előrendelők pedig örülhetnek, mert részt vehetnek egy zárt többjátékos bétatesztben. Tim Schafer a tőle szokásos vicces stílusban jegyezte meg, hogy a játék PC-s megjelenése az egekig tolja a világ metál szaturációját.

Jövő héten jön a DmC Bloody Palace

A gauntlet-stílusú aréna-játékmód jövő héten érkezik a DmC Devil May Cry-hoz, jelentette be a Capcom. A Bloody Palace-hez a kampány befejezése után férhetünk hozzá, ekkor vethetjük bele magunkat a több, mint 100 szintnyi szörny és boss gyepálásába.

Szeretik a nők a Gears of Wart, mert nem sztereotipizál

Chris Perna, az Epic művészeti vezetője érdekes dolgot árult el. A cég tapasztalatai alapján a lányok is kedvelik a Gears of War-sorozatot, mégpedig azért, mert nincsenek benne tipikusan klisés női szereplők, szőke hajjal, implantált mellekkel és a többi olyan összetevővel, ami alapján úgy tűnhetne, hogy csak egy geek fiú vágyálmairól lenne szó. Perna szerint a Gears eleve egy "koszos" univerzum, ahol ilyen ideálok nem fordulhatnak elő.

"Persze azért a női szereplőink továbbra is nőiesek. Anya például a Gears 3-ban eléggé nőiesnek tűnik, és ez működik. Azt tapasztaltuk, hogy amikor nők játszanak a játékkal, ez lelkileg megerősíti őket, és jól érzik magukat közben." - mondta Perna, de azért megjegyezte: ettől függetlenül nem nagyon várható, hogy a Gears főszereplője valaha is nő lesz, egész egyszerűen azért, mert akkor nem lenne annyira kelendő a játék, mint férfi főszereplővel.

Nyílt bétában a Shootmania Storm

A játék hivatalos weboldaláról letölthető, aztán szabadon nyúzható a nyílt bétába lépett Shootmania Storm. A Nadeo komoly e-sport jelölt játéka egyre közeledik a megjelenéshez.

Ueda felügyelete alatt maradt a The Last Guardian

Az "akció közben eltűnt" The Last Guardianról nem sűrűn hallunk, de állítólag ezerrel készül a háttérben. Amikor a sorozat eredeti atyja, Fumito Ueada kilépett a csapatból, és bejelentette, hogy saját kreatív dolgaival szeretne foglalkozni, mindenki megijedt. Aztán azt is bejelentette, hogy külsősként azért besegít a fejlesztésbe. Most pedig arról beszélt, hogy valójában tényleg külsősként dolgozik, de valójában továbbra is az ő kreatív felügyelete alatt áll a játék. Hozzátette, a The Last Guardianon egy nagyon tehetséges csapat dolgozik, akikkel mindig szívesen működik együtt majd a jövőben is.

Új részletek a PlayStation 4 kontrolleréről

Várható volt, hogy a Sony átment valamit a PS Vitáról, és úgy tűnik, ez egy elülső tapipad lesz - tudta meg a VG247 egy belsős forrástól. A tapipad a jelenlegi Start és Select gombok helyére kerül, amiket így át kellett helyezni máshova. Ettől függetlenül az infók szerint az irányító formája nagyjából megegyezik majd a mostani DualShockéval, leginkább az L2 és R2 gombokat tervezték át hasonlóra, mint az Xbox 360-on, hogy ne csússzon le róla az ujj. A forrás viszont azt állítja, hogy a korábban emlegetett Share gomb nincs jelen a kontrolleren.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward