Aprók nagyban 02.07.

Új Assassin's Creed és Far Cry készül, Micheal Keaton a Need for Speed-filmben, hamarosan dátumot kap a Beyond: Two Souls...

Aprók nagyban 02.07.

Új Assassin's Creed és Far Cry is érkezik

A Ubisoft a befektetőknek tartott konferenciahívásán bejelentette, még 2014 márciusa előtt érkezik a következő Assassin's Creed, egy teljesen új hőssel, és teljesen új környezetben. Yves Guillemot elmondta, a Ubisoftnál több csapat is dolgozik majd Assassin's Creed-játékokon a következő években, s mindegyik egy kicsit más lesz. A következő Far Cryra pedig nem kell majd négy évet várni, hiszen a harmadik rész túlteljesítette az elvárásokat: eddig 4,5 millió példány ment el belőle.

PS3-ra és Xbox 360-ra is jön a Rayman Legends

Az eredetileg kizárólag Wii U-ra készült Rayman Legends mégis jön PS3-ra és Xbox 360-ra, erősítette meg a Ubisoft. A Ubisoft Montpellier szerint valamikor szeptemberben érkezhet mindkét verzió, s úgy tűnik, a rajongók nyomatékos kérésére gondolták meg magukat az exkluzivitással kapcsolatban.

Bétába lépett a Beyond: Two Souls

David Cage megerősítette, hogy a Quantic Dream legújabb játéka elérte a béta fázist, és hamarosan bejelentik a megjelenési dátumot. Ezzel párhuzamosan nyilatkozott azokról a pletykákról is, melyek szerint a PlayStation 4 kizárná a használt játékokat. Elmondta, egyfelől megérti a vásárlók álláspontját is, hiszen a játékok nem olcsók, így ezeket később cserélni akarják, vagy eladni, főként azért, hogy újabb játékokat vehessenek. A másik oldalról viszont ott van a sok befektető és cég, akik kockáztatták egy konzol kifejlesztését és piacra dobását. Cage maga sem tudja, mi lenne a megfelelő válasz, úgy véli azonban, hogy meg kellene értetni az emberekkel, hogy ha tényleg tényleg szeretik a játékokat, akkor muszáj újakat venni, különben egy idő után nem készülhetnek majd új játékok.

Beszél az egykori Microsoft fejes

Joachim Kempin, aki régebben a Microsoftnál a Windows Sales-csoport vezetője volt, elárult néhány érdekes dolgot a céggel kapcsolatban. Az ügyvezető Steve Ballmert gyakorlatilag egy szemétládának írta le, akinek a lemondása kulcsfontosságú lenne a cég jövőbeli sikeréhez. Ennél érdekesebb azonban, amit a Sony és a Microsoft kapcsolatáról mondott - ami szerinte sosem volt éppen barátságos. Habár a Sony vette a Windowst a gépeihez, ezen túl sosem lépett a kapcsolatuk, s Kempin szerint a távolságtartás inkább a Sony részéről volt érezhető. Később ennek hatására maga Bill Gates döntött úgy, hogy ki kell hívniuk a Sonyt a konzolok frontján, így egyenesen tőle érkezett a parancs az Xbox elkészítésére.

Habár ő is csak tippel, úgy véli a Microsoft a lehető legközelebb fogja hozni az Xboxos Windows 8-rendszert a PC-shez, ugyanakkor kiemelte, a cég számára nagyon kis rész az Entertainment Division. Egyenesen úgy írta a részleget, mint ami eltereli a figyelmet a fontosabb dolgokról, és szerinte jó lenne, ha kiszerveznék inkább, s más futtatná az Xbox-üzletet. Kempin megerősítette, hogy a konzolos hardveren gyakorlatilag nem termelnek profitot, és a különböző royaltykból és egyéb, ezzel kapcsolatos üzletekből sem folyik be annyi, amennyit a cég szeretne.

Előadott a Sledgehammer vezetője is

Mármint a DICE 2013-on. A stúdió legutóbb a Modern Warfare 3 elkészítésébe segített be, így valószínűleg kicsit furcsán hat, hogy Glen Schofield arról beszélt, hogy a stúdióknak nyitottnak kell maradniuk mindenféle új ötletre. Ehhez persze a fejlesztőknek félre kell tenniük az egójukat, és egy-egy ötleten az alapszintről kell elkezdeniük dolgozni. A munkához pedig nagyon sok kutatást kell végezniük, és végül egy olyan játékkal előállni, amiben benne van a szívük és a lelkük. Szerinte egy ilyen hozzáállás sokat segítene a játékiparon. Elmondta, az első Dead Space elkészítésekor a Visceralnál több mint 400 filmet nézett meg.

Elérhető a War of the Roses trial

A mai naptól Steamen elérhető a War of the Roses ingyenes, kipróbálható verziója. Ez teljes hozzáférést ad a játékosoknak az online csatákhoz, s megküzdhetünk ingyenes, vagy fizetős felhasználókkal is. Unlockolható felszereléseket vagy osztályokat azonban nem szerezhetünk meg benne.

Micheal Keaton a Need for Speed-filmben

A Tim Burton-féle Batmant is alakító Micheal Keaton aláírt a Need for Speed-filmre. Valószínűleg nem véletlen, hogy az úriember a Breaking Badben is szerepel, ahonnan egy másik társa, Jesse Pinkman már leszerződött a főszerepre. Ezen kívül biztossá vált Dominic Cooper és Imogen Poots feltűnése is. Az első beszámolók szerint Keaton egy olyan karaktert fog alakítani, aki illegális futamokat szervez.

Új reklámcéget szerződtetett a Sony

Kevin Butler ugyan nagyon bejött a Sonynak, azonban eljött az ideje annak, hogy feltehetően a PlayStation 4-kampány előtt új céget szerződtessen. A japánok megfontolták az Anomaly, a 180LA és az előző cég, a Deutsch ajánlatát is, azonban végül a New York-i Bartle, Bogle, Hegarty mellett döntöttek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward