Aprók nagyban - 01.17.

Ezúttal a next-gen konzolok teljesítményéről pletykálnak, Steamen a felújított Baldur's Gate, befejeződött a Sony és Kevin Butler pereskedése, és van még ott, ahonnan ezek jöttek...

Aprók nagyban - 01.17.

Next-gen teljesítménypletykák

Továbbra is a CES-ből táplálkozunk. Pontosabban nem mi, hanem a VG247, aminek állítólag belsős fejlesztők nyilatkoztak a következő generációs konzolok teljesítményéről a CES-en lezajlott megbeszélések után. Ezek szerint a PlayStation 4 (vagy kódnevén, Orbis) 1,84 teraflops teljesítmény tud kipumpálni magából, míg a Durango kódnéven futó következő Xbox 1,23 teraflopsot - ezek szerint tehát a következő PlayStation 50%-os nyers erőtöblettel rendelkezik. Memóriában azonban a Microsoft vezet 8GB-tal, melyből 3GB-ot lefoglal az operációs rendszer, és a különböző biztonsági szolgáltatások, így körülbelül 5 GB marad a játékoknak. A PlayStation 4 ezzel szemben 4GB memóriával érkezik, amiből csak 1GB-ot vesz el a rendszer, így 3GB marad a játékoknak. A források szerint az új Xbox a Radeon HD 8770-re építkezik, míg a Sony masinája az AMD A10-es APU-ra (és mellette valami VGA-n). Mindkét konzol fogja tudni olvasni a 100GB-os Blu-ray lemezeket.

Zombiként térnek vissza a halott játékosok a ZombiU-ban

Azok a ZombiU-karakterek, akik küldetésük során elbuknak, később zombiként térnek majd vissza. A Ubisoft Montpellier-től Guillaume Brunier elárulta, már több, mint 300 ezer zombifikált karakter fekszik a szervereiken, és komoly terveik vannak velük a későbbiekben. A stúdió egyébként is igyekszik nagyon közel kerülni a játékosokhoz, és például in-game üzeneteket hagyni a környezetben, és meglepni őket a legnehezebb kihívásokkal - Brunier szerint ezt már a kezdetektől meglepetésnek szánták, és szerintük a játékosok nagyon örülnek neki, hogy ennyire közel érzik magukat a stúdió munkatársaihoz.

Leállítja a Halo 2 PC online szervereit a Microsoft

A Halo 2 két és fél évvel azután érkezett meg PC-re, hogy hatalmas sikert aratott Xboxon, és 2007 májusa óta működik zavartalanul az online játékrész. A mókának azonban február 15-én vége szakad: Jessica Shea a Halo Waypoint munkatársa árulta el, hogy ekkor lelövik a PC-s online szervereket. A nyilatkozat szerint már hónapok óta monitorozzák az aktivitást, és átlagosan egyszerre legfeljebb 20 játékos szokott online lenni. Aki tehát a továbbiakban élvezni szeretné a Halo 2 többjátékos részét, kénytelen lesz a helyi hálózathoz folyamodni.

Befejeződött a per Kevin Butler és a Sony között

A Sony egykori fikcionális elnökét alakító Jerry Lambert - ha emlékszünk - azért keveredett perbe a Sonyval, mert egy Bridgestone-reklámban játszott a Nintendo Wii-vel. Ez pedig komoly kavart okozhatott a közönség fejében azzal kapcsolatban, hogy most akkor Kevin Butler melyik márkát is reklámozza - legalábbis a Sony szerint. Végül a két fél a bíróságon kívül állapodott meg: Lambert beleegyezett, hogy két évig semmilyen videojátékokkal kapcsolatos reklámban nem szerepel, a tiltás lejárta után pedig az ilyen reklámok elkészítése előtt egyeztet a Sonyval, hogy az adott szerep esetleg keresztezi-e a japánok érdekeit.

Japánosan nyugatos a Deadly Premonition

Sokan egyszerűen "elmebeteg japán marhaságként" írták le a Deadly Premonitiont, pedig Hidetaka "Swery" Suehiro most felfedte, hogy valójában rengeteg tanácsot megfogadtak nyugati stúdióktól és szakértőktől. Az egyik ilyen például az volt, hogy a női FBI-ügynök főhőst cseréljék le férfira - és meg is tették. Swery elmondta, mivel rengeteg nyugati játékkal játszik, egyáltalán nem ódzkodott attól, hogy számos nyugati elemet csempésszen be a saját termékébe, de a történettel és a játékmenettel kapcsolatban elég válogatós. Elmondása szerint például nagyon furcsának találta, hogy azt tanácsolták neki, tegyen be lövöldözős elemeket is az anyagba - bár utólag be kellett látnia, hogy mivel a Deadly Premonition tulajdonképpen a túlélőhorror egy változata, nem volt egészen logikátlan ez a javaslat. A leginkább meglepő javaslat azonban Japánon belülről érkezett, ahonnan azt kérték - valószínűleg a helyi kiadó, a Marvellous Entertainment -, hogy vegyék ki a túlságosan groteszk jeleneteket. Swery elmondta, ez kezdetben nem volt ínyére, elvégre ő mindent ki akar hozni a saját játékából, és ehhez a túlzottan groteszk részek is hozzá tartoznak - azonban be kellett lánia, hogy míg japán talán túlságosan is elnéző a meztelenkedéssel szemben, a grotesz képekkel már nem annyira. A korábban Xbox 360-exkluzív Deadly Premonition márciusban jelenik meg PS3-ra is, némileg feljavítva, Director's Cut verzióban.

Jövő héten jön a Resident Evil 6 következő frissítése

A Capcom azt ígéri, a következő javítócsomaggal elérhetővé válik az Agent Hunt üzemmód anélkül is, hogy előtte végig kellene tolnunk a játékot. Ezen kívül az egyes pályaszakaszokat szabadon elérhetjük és újrajátszhatjuk, ha korábban már teljesítettük azokat, valamint bekapcsolható lesz egy könnyített QTE-üzemmód az amatőr nehézségi fokozaton.

Elérhető Steamről a Baldur's Gate: Enhanced Edition

Habár a hivatalos oldalról már egy ideje elérhető PC-re a feljavított Baldur's Gate, valószínűleg a Steam a legtöbb felhasználó számára kényelmesebb megoldás lesz. A 19,99 dolláros játék a fejlesztők szerint 400 ponton hoz javulást és kiegészítéseket a BioWare-féle alapjátékhoz képest.

Betiltották az Egyesült Királyság első Wii U-reklámját

Folytatódik a Nintendo pechsorozata a Wii U-val, ezúttal a kiemelkedően fontos piacnak számító Egyesült Királyságban. A frissen kiadott tévéreklámban gyakorlatilag a konzol azon képességét mutatják be, hogy a tévén megkezdett játékot folytathatjuk a táblakontrolleren - ezt a hirdetésben a New Super Mario Bros. U-val prezentálták. A reklámokat felügyelő Advertising Standards Authority ugyanakkor kifogásolta, hogy a reklám félrevezető lehet, ugyanis arra következtethetnek belőle a vásárlók, hogy ez a feature bármelyik játékkal működik, nem pedig csak azzal a néhánnyal, amelyik támogatja.

A Nintendo of Europe azzal védekezett, hogy nem tudják irányítani, hogy a külsős fejlesztők hogyan használják ki a konzol képességeit, és nem hiszik, hogy az átlagos vásárló számára a reklámból egyértelműen az jönne le, hogy ez a lehetőség bármelyik játékkal működik. A reklámokat a megjelenésük előtt potenciális hibákért átvizsgáló Clearcast is megjegyezte, semmi nem utalt a reklámban arra, hogy ez a lehetőség minden címnél elérhető lesz, ez ugyanis az adott játéktól, és így annak fejlesztőjétől és kiadójától függ. Az Advertising Standards Authority azonban nem hallgatta meg a kifogásokat, és betiltotta a reklám leadását.

 

Aranyba ment az Aliens: Colonial Marines

Ez is bekövetkezett. Számos halogatást követően, mikor egy ideig azt sem lehetett tudni, hogy valaha elkészül-e egyáltalán a produktum, a Gearbox bejelentette, hogy aranyba ment a Colonial Marines. A játék február 12-én jelenik meg PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, és valamikor később Wii U-ra is.

Isztambulban nyitott stúdiót a Crytek

Rohamosan bővít a Crytek, most azonban a távol-kelet helyett némileg közelebb nyitott stúdiót. Konkrétan Isztambulban, Törökországban, az ottani brigád pedig főként free to play játékokra, a Warface-re és a Gface-re fog koncentrálni. Ezen kívül az új vállalat felügyeli majd a CryEngine üzletet a közel-keleten, Észak-Afrikában és Törökországban. Az isztambuli stúdió az ukrán, a magyar, a bulgár, a dél-koreai, a kínai, a német és a brit stúdiókhoz csatlakozik a sorban.

Milyen Oddworld-játékot szeretnénk?

Elmondhatjuk, hogy most szinte csak rajtunk múlik, ugyanis a JAW egy szavazást hirdetett. Habár a stúdió jelenleg az Oddworld: Abe’s Odysee New ‘n Tasty-n dolgozik, már azt kérdezi a jónéptől, mivel foglalatoskodjanak majd ezt követően. A szavazatot a hivatalos oldalon lehet leadni, többek között olyan címekre is, mint az Abe's Exodus, de voksolhatunk arra is, hogy valami teljesen új anyag készüljön az Oddworld világában. Habár az Oddworld egykor annyira népszerű volt, hogy a Microsoft az első Xbox nyitójátékai közé választotta, azóta a sorozat renoméja erősen megtört, így csak reménykedhetünk, egy okos folytatással ismét visszatérhet.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward