Apróbb gondokkal indult a PC-s GTA 5

Bizonyos helyzetekben problémákba ütközhet a telepítés, de a Rockstar már dolgozik a megoldáson. A játék eszméletlen népszerű PC-n.

Apróbb gondokkal indult a PC-s GTA 5

Mától mindenki számára elérhető a Grand Theft Auto 5 régóta várt PC-s verziója, az indulás körül azonban akadt egy kisebb probléma. Egészen konkrétan azokban az esetekben van baj, ahol a windowsos felhasználónév valamilyen egzotikusabb karaktert tartalmaz (értsd, nagyjából bármit, ami nincs benne az angol ábécében, vagy nem szám). Ilyen esetekben a játék valószínűleg nem fog letöltődni és települni. A Rockstar közölte, hogy már dolgoznak a megoldáson, azonban addig is az érintetteknek azt javasolják, hogy készítsenek új felhasználót, biztonságos karakterekkel.

Örömhír, hogy az ötödik rész PC-s verziója is megkapja az előző epizódból megismert videoszerkesztőt, a Rockstar Editort. Ezzel nem csak rögzíthetünk a játékból, és megvághatjuk a felvételeket, de az önjelölt rendezők számára rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, mindenféle szűrővel és effektussal. Biztos nem kell majd sokat várni az első, teljesen a GTA 5-ben megcsinált félprofi filmekre sem.

A játék egyébként eszméletlenül népszerű: azonnal felugrott a Steam aktivitási listájának második helyére, letaszítva a Counter-Strike: Global Offensive-et a bérelt helyéről. A játék jelenlegi napi csúcsa 198 ezer játékos, azonban ehhez hozzá kell tenni, hogy a világon még nem érhető el mindenhol.

A végére pedig még egy érdekesség: jelenleg a GTA 5 telepítéséhez szükséges a legtöbb adatot letöltenünk az internetről:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward