Áprilisban csökkenhet néhány AMD processzor ára?

A változás a Socket FM2-es Trinity APU egységek mellett néhány Vishera sorozatú FX processzort is érinthet majd.

Áprilisban csökkenhet néhány AMD processzor ára?

Az AMD a jelek szerint az asztali Trinity APU egységek listaárának csökkentésére készül annak érdekében, hogy a raktárkészletek túlnyomó része elfogyhasson addigra, mire megérkeznek Trinity APU-k utódai, a Richland sorozatú APU egységek. A mobil Richland APU egységek már elrajtoltak, asztali társaik érkezésére azonban június elejéig várni kell.

A PC piaci források szerint az asztali Trinity APU egységek listaára a következő hónap folyamán várhatóan csökkeni fog, a csökkenés mértéke pedig 8 és 15% közötti lesz. Az egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan mely modelleket érinti majd az árcsökkentés, de valószínűleg nem tévedünk sokat, ha úgy véljük, a Trinity APU egységek többsége átesik majd valamekkora ármérséklésen.

A Trinity APU egységek mellett néhány Socket AM3+-os processzor is olcsóbb lehet 8-15%-kal. Utóbbiak között az FX-8320, az FX-6300 és az FX-4300 már biztosan jelen lesz. Ezek a központi egységek mind-mind Vishera lapkára épülnek és Socket AM3+-os processzorfoglalatba illeszkednek.

Az asztali Richland APU egységek várhatóan az idei év második negyedévében, valamikor június folyamán kerülnek az üzletek polcaira. Első körben csak a gyorsabb modelleket dobja piarcra a gyártó, majd a későbbiekben kibővíti a kínálatot az olcsóbb, lassabb példányokkal. Ennek fényében az A10-6800K és az A8-6600K már szinte teljesen biztos, hogy a Richand APU egységek első hullámával érkezik.

Az AMD egyelőre nem kommentálta az értesüléseket, de ha igazak a pletykák, áprilisban úgyis fény derül minden részletre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward