Andrew Wilson az EA új vezetője

Az ezüsthajú John Riccitiello márciusi lemondása után végre meglett az EA új CEO-ja, aki nem más, mint az EA Sport korábbi vezére, Andrew Wilson.

Andrew Wilson az EA új vezetője

Az ezüsthajú John Riccitiello márciusi lemondása után végre meglett az EA új CEO-ja, aki nem más, mint az EA Sports korábbi vezére, Andrew Wilson. Ez némiképp meglepő választás, a legtöbben Riccitiello korábbi jobb kezét várták befutónak, vagyis Peter Moore-t. Részben talán azért rá esett mégis Wilsonra a választás, mert már 13 éve ott van a cégnél, míg Moore csak 2007-ben csatlakozott.

"Hadd kezdjem azzal, hogy nagyon megtisztelve érzem magam, hogy az EA CEO-ja lehetek" - írta Wilson a blogbejegyzésben, melyben bejelentette új posztját. "Tiszteletem és elkötelezettségem a szervezet és globális közössége irányában mélyen gyökerezik, elképesztően motivált vagyok, hogy szolgáljam a munkavállalóinkat, a játékosainkat és a részvényeseinket az ipar fennállásának mostani izgalmas időszakában."

A nyilatkozata alapján egyelőre nem valószínű, hogy gyökeres változtatásokat kezdeményezne az új vezér: "Hiszem, hogy az EA stratégiája megállja a helyét. A tehetségek középpontba állítása, a márkáink és a platformunk, valamint a következő generációs konzolokba való befektetéseink, illetve a mobil és free-to-play irányába tett lépéseink és az, hogy együtt mozgunk a digitális átállással, mind helyén valóak."

Wilson három fő prioritást nevezett meg magának és a cégnek. "A digitális jövő felé való tovább haladást, fantasztikus játékok és szolgáltatások biztosítását minden platformon és fokozatosan megalapozni a növekedéshez vezető cégkultúrát és gyakorlatokat."

Mellékesen Wilson új fizetése évi 800 ezer dollár lesz, de ha eléri a kitűzött mérföldköveket, akkor lehet ennek 150%-a is, vagyis 1,2 millió dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward