Amit eddig tudunk a Dishonored 2-ről

Kiderült néhány új apróság a Dishonored 2-ről, így jobban összeáll a kép a készülő játékkal kapcsolatban.

Amit eddig tudunk a Dishonored 2-ről

Amennyire sokan várják a Dishonored 2-t, annyira keveset tudunk még róla biztosan. Most azonban néhány apróság előkerült a játékkal kapcsolatban, ami alapján egy kicsivel jobb képet kaphatunk arról, hogy mire is számíthatunk. Nézzük meeg ezeket!

Az első részben ugyebár Corvo alaposan rendbe rakta Dunwall korrupt és gonosz városát. Eltette láb alól azokat a rosszarcúakat, akik az Uralkodónő haláláért voltak felelősek, és megmentette az Uralkodónő lányát, Emilyt is. Persze valószínű volt, hogy drága bérgyilkosunk ezután sem akasztja szögre a maszkját, és nem is ez történt.

A Dishonored 2 kereken 15 évvel veszi kezdetét az első rész után, szóval egy jó nagyot ugrottunk az időben. Corvo továbbra is a megszokott módon lehengerlően erős bérgyilkos, de most már nincs egyedül. Emily ugyanis sok évig ült Dunwall trónján, ám egy új ellenség lázadást szított ellene, és sikeresen rakta ki őt a hatalomból. A lány ezért csatlakozik Corvóhoz, és számkivetettként mindketten kénytelenek elmenekülni Karnaca tengerparti városába.

Ezzel együtt Corvo tanítani kezdi Emilyt, és habár valószínűleg a lány még nincs olyan szinten, mint mestere, így is egy nagyon halálos bérgyilkos kerekedett ki belőle. A játékban némileg más stílust, és más képességeket képvisel, mint Corvo, ami a készítőknek lehetőséget adott arra, hogy választást kínáljanak nekünk: melyikkel akarjuk elkezdeni a történetet? Corvo a már szokásos teleportálást, megszállás és időmegállítós képességeit vonultatja fel (persze kibővítve), míg Emily újfajta misztikus képességekkel rendelkezik, amiket ő is a Kívülállótól kap. Kicsit olyan, mintha az Erőt használná: magához tud húzni és el tud lökni objektumokat, valamint el tud kapni ellenfeleket a távolból. Ezen kívül tudja irányítani a "sötét árnyéknak" nevezett valamit, amiről egyelőre nem tudunk sokat, de többféle formát is tud ölteni.

Bármelyiket is válasszuk, azt érdemes szem előtt tartani, hogy menet közben már nem változtathatunk. Viszont mindkét karakter más szemszögből éli meg az eseményeket, és máshogy viszonyulnak hozzájuk az NPC-k, így ha a teljes képet akarjuk kapni, akkor két végigjátszásra lesz szükségünk.

Ami Karnaca városát illeti, hangulatában elég távol áll a viktoriánus Londont idéző Dunwalltól. Ezúttal a kontinens déli részén, a tengerparton járunk, így némileg "melegebb" lesz a környezet. Karnaca egyébként Serkonos fővárosa, és egyben Corvo születési helye. Így tehát logikus, hogy a menekülő Corvo egy olyan helyre hozza Emilyt, amit már nagyon jól ismer. Ezzel együtt ne számítsunk vidám helyre, ennek a városnak is megvan a maga baja: egy komoly fertőzés tört ki, amit rovarok terjesztenek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward