Shop menü

AMERICAN MCGEE SZERINT VÉGE: NINCS ESÉLY ÚJ ALICE-JÁTÉKRA

Az Electronic Arts végleg elkaszálta a lehetőséget.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
American McGee szerint vége: nincs esély új Alice-játékra

A legendás dizájner, American McGee pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy semmiképp nem fog új Alice-játék készülni, legalábbis olyan biztosan nem, amit ő szeretne. Mivel a rajongók azóta is bombázzák, most újra elmondta, hogy nincs mese, tovább kell lépni.

McGee évek óta tervezgeti a kultikus Alice új részét, aminek az Alice: Asylum nevet adta. A Patroon-oldalon több ezer rajongóval együtt, gyakorlatilag közösségi alapon készítettek el egy teljes, több száz oldalas dizájn dokumentációt, de készült rengeteg koncepciórajz és grafika is. Tehát tulajdonképpen egy teljes csomaggal tudott McGee elmenni az Electronic Artshoz, az Alice jogtulajdonosához, hogy engedélyt kérjen a játék elkészítésére.

Ez a folyamat hosszú hónapokig tartott, azonban végül a kiadó nemet mondott a játékra.

"Minden lehetőséget kimerítettünk, nem fog új Alice készülni. Az Electronic Arts saját elemzéseket készített a játékkal kapcsolatban, beleértve a piaci lehetőségeket és a költségeket, és nem vállalja be a projektet" - mondta McGee, hozzátéve, hogy ezzel együtt viszont az Electronic Arts nem akar megválni az Alice tulajdonától, ugyanis a jövőben "fontos szellemi termék" lehet a cégnek.

A rajongók viszont nem akarják feladni, és azt próbálják megtudakolni McGee-től, hogy ha már hivatalos Alice nem készülhet, legalább fan-projektek lehetségesek-e? McGee ezekre a megkeresésekre úgy reagált, hogy természetesen bárki készíthet rajongói dolgokat az Alice alapján, de Alice márkanév alatt nem fogja tudni azt értékesíteni, minden másban pedig egyébként is az Electronic Arts illetékes.

"Értékelem az érdeklődést és a felajánlott segítséget, de mentálisan már hosszú ideje felkészültem erre, hiszen tudom, hogy Alice nem az enyém. Bármennyire kötődöm is a címhez, megtanultam érzelmileg távolságot tartani tőle" - folytatta McGee, hozzátéve, hogy megérti, hogy mennyire nehéz pillanat ez most a rajongóknak, és hogy ő is legalább annyira mérges. McGee szerint semmit nem tudtak volna "másképp csinálni", hanem el kell fogadni, hogy ők mindent megtettek, de ez a projekt nem fog összejönni, mert nem rajtuk múlik.

"Egyetlen döntést tudunk meghozni, mégpedig azt, hogy továbblépünk. Jelenleg erre van lehetőségünk. Ez persze sokszor a legnehezebb döntés egy ilyen szituációban, de meg kell tennünk. Szóval arra kérnélek titeket, hogy csatlakozzatok hozzám és együtt lépjünk tovább. Ha mégis maradtok és harcolnátok tovább, az is rendben van, ez a ti döntésetek, tiszteletben tartom. De arra kérnélek titeket, hogy ti is tartsátok tiszteletben, hogy én viszont tovább szeretnék lépni. Köszönöm!" - zárta gondolatait McGee.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére