AMD-s platformon is Hydrával erősít az MSI

Az MSI első Hydra chippel ellátott alaplapjáról, amely a Big Bang Fuzion nevet kapta, néhány napja már készítettünk egy tesztet. A CeBIT alkalmával bemutatkozott a gyártó következő Hydra chippel felszerelt újdonsága, amely a Fuzion-nal ellentétben már nem Inteles, hanem AMD-s platform köré épül, méghozzá a heteken belül érkező AMD 870-es lapkakészlet köré.

AMD-s platformon is Hydrával erősít az MSI

Az MSI első Hydra chippel ellátott alaplapjáról, amely a Big Bang Fuzion nevet kapta, néhány napja már készítettünk egy tesztet. A CeBIT alkalmával bemutatkozott a gyártó következő Hydra chippel felszerelt újdonsága, amely a Fuzion-nal ellentétben már nem Inteles, hanem AMD-s platform köré épül, méghozzá a heteken belül érkező újdonság, az AMD 870-es lapkakészlet köré.

Az első AMD-s MSI alaplap, amelyen a Hydra SoC helyet kap, a 780A-GD60 Hydra nevet viseli. A Socket AM3-as processzorfoglalattal ellátott újdonság az AMD 870-es északi hídjából és az SB850-es déli hídjából álló platformra alapoz, bár ez utóbbival, azaz a déli híddal kapcsolatban egyértelmű információk még nem állnak rendelkezésre. Az alaplap tízfázisú tápellátással büszkélkedik, négy darab DDR3-as memória foglalatot tartalmaz és az APS (Active Phase Switching) technológiát is támogatja, amely az energiatakarékos működésért felel, méghozzá úgy, hogy alacsony rendszer terhelés esetén a szükségtelen tápfázisokat egyszerűen lekapcsolja. A Hydra chip lehetővé teszi majd, hogy az alaplap két PCI Express x16-os foglalatába akár két különböző gyártó videokártyáját is bepakolhassuk (AMD, Nvidia), majd azokat többkártyás rendszerként használhassuk. Ez a módszer egyelőre megfelelő szoftveres támogatás hiányában elég nehézkesen, nem túl jó hatásfok mellett üzemel. Aki erről bővebben is szeretne olvasni, annak ajánljuk korábbi cikkünket.

Az MSI 870A-GD60-Hydra terméke hat darab SATA 6 Gps-os portot, valamint Gigabites Ethernet vezérlőt, USB 3.0-s portokat és beépített nyolccsatornás audió vezérlőt is tartalmaz. Az újdonság a tervek szerint akár már jövő hónap folyamán debütálhat, persze csak akkor, ha minden a terveknek megfelelően zajlik és kisebb-nagyobb hibák miatt nem lesz csúszás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward