AMD NAVI nyomok a macOS-ben

-

AMD NAVI nyomok a macOS-ben

Az AMD következő GPU architektúrájával kapcsolatban egyre több pletyka jelenik meg, ami arra utalhat, tényleg hallhatunk a NAVI alapú megoldásokról június folyamán, az E3 2019 alkalmával. Tegnap már prezentáltunk egy pletyka-csokrot egyik gyorshírünkben, ma pedig újabb mozaikokkal egészíthetjük ki a képet, ugyanis a macOS Mojave béta (14.2) tartalmaz néhány érdekes bejegyzést. Az információk az AMDRadeon6000HWServices.kext fájlban lapulnak, amelyeket összerakva az alábbi NAVI lista tárulhat a szemünk elé:

  • NAVI 16
  • NAVI 12
  • NAVI 10
  • NAVI 9

A felsorolásban szereplő kódnevek egy-egy GPU-t takarhatnak, amelyek – ha az SM tömbök „mérete” nem változott az aktuális generációshoz képest – sorrendben 1024, 768, 640 és 576 stream egységet foghatnak munkára. Ez persze csak akkor igaz, ha a NAVI esetében is 64 SP-t rejt egy-egy CU (de valószínűsíthető inkább a duplája ilyen számok mellett).

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Korábban, még a VEGA sorozat rajtja előtt is felbukkant néhány hasonló információ az akkori újdonságokkal kapcsolatban, majd nagyjából fél év múlva a tényleges rajtra is sor került. Mivel jelenleg júniusi NAVI bemutatóról, illetve júliusi rajtról pletykálnak, így most is van rá esély, hogy megismétlődik a korábbi forgatókönyv. Azt persze érdemes kiemelni, hogy a NAVI sorozat első tagjai nem a VEGA, hanem a harmadik generációs Polaris GPU-k helyét veszik majd át a piacon, vagyis csak a középkategóriáig nyújtózhatnak. A NAVI GPU-k 7 nm-es csíkszélességgel készülhetnek, a felsőkategóriát pedig majd csak jövőre vehetik célba – addig a Radeon VII segítségével harcol az AMD az Nvidia GeForce RTX sorozata ellen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap