Amazon: Elkészült az első hordozható Echo hangszóró

Echo Input Portable Smart Speaker 10 órán át bírj majd a folyamatos használatot.

Amazon: Elkészült az első hordozható Echo hangszóró

Az Amazon nagyon széles Echo kínálattal rendelkezik, viszont olyan megoldás, ami akkumulátorról üzemel, eddig nem volt. Most azonban egy ilyen modell is befutott Indiában. Az Echo Input Portable Smart Speaker ugyanúgy kezelhető hangvezérléssel, mint a vállalat korábbi eszközei.

Galéria megnyitása

A termék aránylag kedvező áron fut majd, és nagyon sok lehetőséget tud nyújtani, de alapvetően egy szerény igényekhez tervezett eszközről van szó. 360 fokban szórja majd a hangot zenehallgatás közben az Echo Input Portable, így képes lesz megtölteni a teret a hangjával, de mivel nem túlzottan nagy a teljesítménye, így azért azt nem érdemes tőle elvárni, hogy bulihangulatot teremtsen maga körül. Egy 1,5 hüvelykes hangszóró található a fedélzeten, melynek a pontos teljesítményét homály fedi.

Zenét mobileszközről csak Bluetooth-on keresztül lehet az Echo Input Portable-re eljuttatni, nincs 3,5 mm-es csatlakozója, ami egy kicsit mindenképpen sajnálatos. Az internetet pedig kizárólag Wi-Fi-n keresztül tudja elérni, de meglehetősen jó, 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő, kétsávos WLAN támogatással szolgál.

Galéria megnyitása

Az Amazon számára a legfontosabb itt az Alexa támogatás, így olyan helyekre is el lehet vinni a hangalapú digitális asszisztenst, ahol talán még áramforrás sincs. Nagyon rugalmasan lehet majd ezt alkalmazni. Az Alexa révén teljesen kéz nélkül lehet irányítani a masinát és a rajta futó zene vagy podcast lejátszást is. De persze rendelkezik nyomódombokkal a hangszóró, az alapfunkciók bármikor pillanatok alatt kezelésbe vehetőek. Több nagy hatótávolságú mikrofon is kertült az Echo Input Portable fedélzetére, hogy minden irányból jól hallja a tulajdonosát.

A zenehallgatásnál az Amazon a saját zenestreaming szolgáltatását próbálja majd előnyben részesíteni, de más megoldásokat is lehet majd használni, szóval nem jelent problémát, ha valaki például az Apple Music kínálatát szeretné fogyasztani. Az Alexának szokás szerint jóformán bármilyen kérdést fel lehet majd tenni, szinte mindenre tud válaszolni, és akár összetett mondatok értelmezésére is képes. Annak ellenére, hogy az újdonságnál a hordozhatóság a lényeg, nem okoz majd számára gondot a lakáskiegészítőkkel való kapcsolattartás sem. Több száz vállalat különböző okosotthonos kütyüit lehet majd vezérelni az Echo Input Portable közbenjárásával.

Galéria megnyitása

A szövetes dizájnnak köszönhetően kellemesen néz ki a hangszóró, és a gömbölyded formavilágának hála tényleg egészen barátságosnak tűnik. Az Amazon az új Echo modelleket általában ezzel a dizájnnyelvezettel hívja életre, így nem okozott meglepetést a Echo Input Portable. A tervezés során az Amazon nagy figyelmet fordított arra, hogy a privát szféra védelméről is gondoskodjon. Ezért a hangszórón fizikailag is ki lehet kapcsolni a mikrofont, ami leállított állapotában így semmit nem lesz képes hallani, képtelen rejtve hallgatózni.

Galéria megnyitása

A Echo Input Portable egy 4800 milliamperes akkumulátorral lett ellátva, amiről elvileg 10 órán át lehet majd folyamatosan használni. Persze amennyiben valaki csak a digitális asszisztenst szeretné parancsra készen magával hordozni, sokkal hosszabb üzemidőre számíthat. A töltöttségi szintet négy LED fogja jelezni. A szerkezetet 72 x 102 x 102 milliméteres vonalak ölelik körül, és a térfogatához képest eléggé nehéz, 448 grammot nyom.

Az Amazon Echo Input Portable Smart Speaker december 18-tól vásárolható meg, és nagyjából 70 dollárnyi rúpiát kell érte leszurkolni induláskor, később pedig kb. 85 dollárnak megfelelő összegbe fog kerülni. És kizárólag feketében lehet majd kapni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap