Állandó net kell az új Xboxhoz?

Lehetséges, hogy az új Xbox működéséhez állandó internet kapcsolatra lesz szükség.

Állandó net kell az új Xboxhoz?

Úgy tűnik, hogy az új Xbox állandó internet kapcsolatot fog igényelni működéséhez. Januárban már jelentették, hogy az új generációs Microsoft konzol olyan technológiát fog tartalmazni, amely felveszi a harcot a használt játékok ellen, valószínűleg épp ez lesz az. Az új konzolban két processzor lesz, a benne lévő videokártyák pedig az AMD 7000-es sorozatával lesznek egyenértékűek, CrossFire és SLI nélkül fognak működni, párhuzamosan, de egymástól függetlenül. A proci négy, vagy hatmagos lesz, ezek közül az egyiket kizárólag a Kinect használja majd, egy másikat pedig az oprendszer.

A RAM mennyisége a Microsoft és a Sony következő generációs nagy konzoljánál egyaránt meghatározó fontossággal fog bírni a fejlesztők számára. Múlt hónapban az Unreal motor alkotója, az Epic arra kérte a két nagy konzolgyártót, hogy tegyenek annyi RAMot a gépekbe, amennyit csak lehetséges, hogy azok a következő generáció számára is relevánsak maradhassanak.

Nem hivatalos források korábban azt jelentették, hogy az új konzolban nem lesz lemezmeghajtó, de aztán kiderült, hogy valószínűleg az Xbox Lite-ról beszéltek, amely valójában egy leegyszerűsített Xbox 360, amely a letölthető játékokra és a Kinectre lesz kihegyezve.

A következő generációs konzol, amelynek Durango a kódneve, 2013 karácsonyára várható, Blu-ray meghajtóval és beépített Kinect 2.0-val fog megjelenni. Sokan arra számítottak, hogy a Microsoft júniusban, az idei E3-on fogja hivatalosan bejelenteni, de a cég kijelentette, hogy 2013 előtt nem beszél az új hardverről. Érdemes az információkat is távolságtartóan kezelni, mert a HD7000-esek már kint vannak, jövő karácsonykor már ~2 éves lesz a széria, és a két nagy konzolgyártó nem arról híres, hogy elavult vasakat pakolna a gépébe.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward