Aliens: CM - Csődöt jelent a TimeGate...

... folyik tovább a SEGA/Gearbox per.

Aliens: CM - Csődöt jelent a TimeGate...

Az Aliens: Colonial Marines társfejlesztői, vagyis a TimeGate Studios csődeljárásért folyamodott Texas állam előtt. A Polygon jelentése szerint a pénzbeli kötelezettségeik nagyjából 10 és 50 millió dollár között mozognak. A hitelezőik között az első az Epic Games, az online játékszolgáltatásokkal foglalkozó Agora Games és a DJ2 Entertainment. Mellettük a futottak még kategóriában ott van a Section 8 kiadásáért felelős Southpeak Interactive, akinek nem tudni, hogy mennyivel tartoznak, valamint egy pizza szállító cégnek is lógnak nem kevesebb, mint 34,8 dollárral. Ejnye.

A TimeGate a Section 8 miatt hosszas pereskedést is maga mögött tudhat a játék kiadójával, miután azok megvádolták őket, hogy nem tettek bele elég pénzt a játékba. Az ítélet a kiadónak kedvezett, a stúdiót 7,35 millió dolláros kártérítés megfizetésére és a Section 8 licenc jogainak átadására kötelezték.

Múlt hónapban a TimeGate még bejelentett egy új, free-to-play shootert, melynek címe Minimum... lett volna. Előtte márciusban elbocsátottak 25 embert, most pedig nyakukon a csődeljárás, ami nem valószínű, hogy kihúzza a csapatot a bajból.

Ami pedig a SEGA és a Gearbox pereskedését illeti, őket azzal vádolták meg, hogy reklámkampányukban valótlant állítottak a termékről. Nyilván mindenki látta a korábbi gameplay trailerek és a végleges játék különbségeit.

A Gearbox többek között azzal is védekezett, hogy jogukban áll "work-in-progress" demonstrációs videókat kiadni, erre alapozni egy vádat pedig értelmetlen. Hozzátették azt is, hogy tovább fogják támogatni a játékot és megvédik a szórakoztatóipar jogait, hogy mindenki félelem nélkül adhasson ki demonstrációs videókat. (@Polygon)

Ezt megelőzően az Endelson jogászai felhívták a figyelmet arra, hogy például a BioShock Infinite esetében is mutattak korábban olyan videókat, amik nem feleltek meg a végleges játéknak, ám a kiadást megelőzően már olyanokat adtak ki, amik tükrözték a végtermék tulajdonságait és nem tartották vissza a megjelenés előtti kritikákat sem, így mindenki tisztában lehetett azzal, hogy hova megy a pénze. Emellett a vásárlók/előrendelők szemében újabb tüske volt az is, hogy közvetlen a megjelenés után iszonyú nagyot zuhant a játék ára...

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward