Shop menü

ALACSONY PROFILÚ PROCESSZORHŰTŐ ÉRKEZIK AZ LGA-1700-AS INTEL PROCESSZOROKHOZ

A kifejezetten kompakt kivitelben érkező processzorhűtő szerszámmentesen szerelhető.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Alacsony profilú processzorhűtő érkezik az LGA-1700-as Intel processzorokhoz

Az Arctic termékpalettája egy új, kifejezetten alacsony profillal rendelkező processzorhűtővel bővült az Alpine 17 LP „személyében”, ami mindössze 42,9 milliméteres magassággal rendelkezik, így kifejezetten jó választás lehet a kicsi, kompakt asztali számítógépházak esetében, már amennyiben a bennük található alaplap LGA-1700-as processzorfoglalattal rendelkezik.

Galéria megnyitása

Az Alpine 17 LP nemcsak magasság, hanem alapterület tekintetében is egy kompakt megoldás, ami mindössze 95 x 95 milliméternyi helyet foglal, ennek köszönhetően a magas VRM hűtőkkel és a magas memóriamodulokkal is tökéletesen kompatibilis – egyik területre sem lóg be. Az alumínium hűtőtömbbel rendelkező Alpine 17 LP egy 92 milliméteres átmérőjű, PWM szabályozással dolgozó ventilátort kapott, ami a 300 RPM és a 3000 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül üzemelhet.

Galéria megnyitása

A ventilátor üzemi zajszintje 0,5 Sone, ami nagyjából 18 dB(A) szintnek felel meg, ám azt nem közli a hivatalos weboldal, hogy ez mely fordulatszám esetén érvényes – maximális fordulaton kevésnek tűnik egy ekkora átmérőjű ventilátor esetében.

Galéria megnyitása

Az viszont nem titok, hogy a 183,5 grammos Arctic 17 LP szerszámmentesen szerelhető, csak úgy, ahogy a gyári Intel processzorhűtők is. A jobb hőátadás érdekében MX-4 hővezető paszta is helyet kapott a hűtőtömb processzorral érintkező alsó részén.

Galéria megnyitása

A hat év jótállással érkező processzorhűtő 15,99 euróba kerül, azt viszont nem részletezi a hivatalos specifikációs lista, pontosan mekkora TDP keretig lehet alkalmazni, és ezzel kapcsolatban a telepítési útmutató sem tartalmaz információka

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére