Akár a Crackdown és a Scalebound is jöhet majd PC-re

Sőt, a Quantum Break sincs kizárva. A Microsoft szerint azonban fejlesztés közben hiba lenne beavatkozni, és egy új platformot kérni.

Akár a Crackdown és a Scalebound is jöhet majd PC-re

A Microsoft mostanában lépten-nyomon a Windows 10-es játékokról beszél, meg persze arról, hogyan fonódik majd össze az Xbox és a PC, valamint a többi, Windows 10-et futtató eszköz egyetlen nagy ökoszisztémává. Felmerül tehát a kérdés, hogy miért nem jelentették még be Windows 10-re az olyan játékokat, mint a Crackdown 3, a Scalebound, vagy éppen a Quantum Break.

Nos, Phil Spencer szerint jelenleg nem akarják bonyolítani a helyzetet: "Őszintén szólva a Scalebound, a Crackdown, vagy a Quantum Break esetében már akkor bőven elkezdődött a fejlesztés, mielőtt én az Xbox vezetője lettem, és mielőtt kitaláltuk a Windows 10-zel való összefonódást. Az ilyen fejlesztések közepén odamenni, és előállni azzal, hogy még egy platformot akarok, nos, nem lett volna túl ésszerű, hiszen ez befolyásolta volna a játék végső minőségét. Ezek a fejlesztések már elindultak egy úton, amiről nem akartam letéríteni őket. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a későbbiekben ne jelenhetnének meg majd PC-re, de egyelőre az a cél, hogy befejezzük őket. Ezzel szemben az olyan projekteknél, mint a Halo Wars 2, melyeket nem olyan rég indítottunk, már az elejétől el tudtam mondani a stúdiónak, hogy mit akarok a platformok tekintetében".

Spencer magyarázata logikusnak tűnik: olyan exkluzív játékokat, melyeket alapoktól az Xbox One-ra kezdtek el építeni, menet közben tényleg nem tűnik túl jó ötletnek megváltoztatni, a megjelenés után azonban vélhetően több időt és energiát tudnak majd fektetni a portolásba, ha át akarják hozni PC-re.

Ezen kívül Spencer szerint fontos az is, hogy az adott játék jól illeszkedjen a PC platformhoz, így nem feltétlenül az a cél, hogy válogatás nélkül mindent áthozzanak. Sőt, Spencer azt is szeretné, ha a Microsoft klasszikus PC-s címei egyszer visszatérnének, kizárólag PC-n. Vélhetően nem véletlenül szerezték vissza a Rise of Nationst, és valószínűleg nem véletlenül készült felújított változat az Age of Empiresből is - meglepődnénk, ha ezeket a sorozatokat később nem akarná folytatni a cég PC-n.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward