Aion egyveleg

Az NCsoft legújabb MMO csodája, az Aion Tower of Eternity várhatóan 2009 elején fog majd megjelenni, de lássuk mit is tudunk róla eddig.

Aion egyveleg

Az NCsoft legújabb MMO csodája, az Aion Tower of Eternity várhatóan 2009 elején fog majd megjelenni, és mivel az utóbbi időben egyre több hír jön róla (keleten már vadul megy a bétateszt), így gondoltuj összefoglaljuk amit tudni lehet róla.

A játék NCsoftos lévén valószínűleg havidíjas lesz (Koreában már tudni, hogy az, ez valószínűleg így lesz az európai és amerikai régióban is), a 2 hónapos GameCard ára várhatóan 8000 Forint körül mozog majd, míg internetes fizetéssel minden bizonnyal kedvezőbb fizetési feltételekre számíthatunk majd. Az európai régióban angol, francia és német nyelvű szerverek lesznek.

Sokan elég szkeptikusan állnak a játékhoz, hisz visszatekintve a Lineage szériára tartanak tőle, hogy az Aion is hasonlóan "grindelős/farmolós" játék lesz. Ám a készítők az Aionban rengeteg kidolgozott egyszemélyes, több személyes (group), illetve raid (vagy guild) küldetéssel kecsegtetnek az MMO műfaj kedvelőinek, videókkal és több oldalas leírásokkal is akár. Állítólag az 50-es szint könnyedén elérhető lesz majd pusztán küldetések teljesítésével mindenfajta xp farmolás nélkül. Ezzel már el is árultuk, hogy 50 lesz a maximális szint.

Az Aion-ban 2 féle faj, az Elyos és az Asmondians közül választhatunk majd. A kezdetekkor mindkét faj a Tower of Eternity védelméért volt felelős, de mikor a Millennium Wars-ban a torony elpusztult az őrzők két frakcióra bomlottak és egymást okolták a történtekért... Az előbbi faj inkább angyali kinézetű csinos fehér szárny kollekcióval, még a sötétségbe taszított Asmodians inkább ördögi, tele karmokkal és mancsokkal, hozzáillő divatos fekete szárnyakkal.

A kasztrendszer hasonlóan épül fel, mint a Lineage-ben, elsőként dönthetünk az alapvető irányultságunkról. 4 kasztot ajánl majd fel a játék, ami a pap (priest), harcos (warrior), mágus (mage) illetve a felderítő (scout). Ezek később specializálódhatnak majd, mindegyiknek van két-két alkasztja. Priestből lehet Cleric vagy Chanter, Warriorból Templar vagy Gladiátor, Mageből Sorcerer vagy Spiritmaster, míg a Scout lehet majd Assasin vagy Ranger (kaszt videók-ra link például a magyar honlapon  található, ld. lentebb).

Amik viszont igazán különlegessé teszik az Aion-t azok a szárnyak. 10-es szinten kapjuk meg őket egy küldetés teljesítésével. A szárnyak használatának két alapvető módja van.Először is szabadon repkedhetünk 1 percig (annyit bír mindössze egyhuzamban a levegőben tölteni karakterünk). Ez lehetőséget ad akár légi csatákra is, amikhez speciális képességek is járnak minden egyes kasztnak. A másik lehetőség pedig a már felfedezett waypoint-okhoz való repülés. Ekkor addig repül karakterünk még oda nem ér (gyors közlekedés, hátasok helyett).

Fly video:

Emellett persze lehetőségünk van PVP-zni, különböző szakmákat felvenni, mint  Gathering (gyűjtögetés), Cooking (főzés), Alchemy (alkímia), Leather Smithing (bőrműves), Smithing(kovács) és a Weapon Smithing (fegyverkovács). Lényeg, hogy első blikkre az NCsoft alapos munkát végzett és igyekezett mindent beleépíteni az Aion-ba ami korábbi játékaiból hiányzott, megmaradva azért a babaarcú, nagy szemű szőkeségeknél és a fekete bőrű szigorú tekintetű kebelcsodáknál amik eddig is fémjelezték a játékaikat.

Ami a jó hír, hogy van magyar rajongói oldal is, aminek lelkes készítői azonnal kapnak minden Aion-os hír után, így aki folyamatos friss információkra vágyik, annak irány a magyar rajongoi oldal.

Emellett persze még mindig melegen ajánljuk az Aion source-ot, és természetesen a hivatalos honlapotaz érdeklődőknek.

Hivatalos trailer:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward