AI Cube – Intelligens, 4G modemes hangszóró a Huawei-től

A kínai vállalat olyan hangszórót mutatott be, ami nemcsak digitális asszisztenst, hanem még egy routert is magában foglal. Ráadásul nem túl nagy, mégis jól szól.

AI Cube – Intelligens, 4G modemes hangszóró a Huawei-től

A digitális asszisztens szolgáltatásokkal szerelt hangszórók piaca jelenleg nagyon szépen bővül, nemcsak éves, hanem negyedéves szinten is mérhető a növekedés az eladások tekintetében. Idén a második negyedév során az IDC adatai szerint 11,7 millió ilyen termék talált gazdára és 200 százalékot meghaladó volt a növekedés. Nem csoda tehát, hogy a Huawei érdeklődését is felkeltette ez a szegmens, és a Samsung után a kínai vállalat is saját intelligens hangkeltővel állt elő.

A Huawei AI Cube kapcsán az első dolog, amit konstatálhatunk, hogy ez a legkevésbé sem hasonlít egy kockára, szóval a név tekintetében felmerül némi képzavar. A szerkezet teljes specifikációja a bemutató során nem derült ki, de mostanra már viszonylag sok dolgot el tudunk árulni a termékkel kapcsolatban. A műanyag és szövet burkolatba csomagolt hangszóró a vállalat elmondása szerint igazán kiváló hangminőséget fog produkálni, és a társainál sokoldalúbb munkavégzésre lesz képes. Az AI Cube nemcsak egy hangszóró, ami meg lett toldva egy digitális asszisztens szolgáltatással, hanem még egy integrált 4G LTE hálózati modem is került a fedélzetére. A Huawei az elmondottak alapján arra törekedett, hogy egy a korábbiaknál jobb kapcsolódó eszközt hozzon létre a mesterséges intelligenciával és a telekommunikációval kapcsolatos fejlesztések ötvözésével. És mivel a Huawei a világ egyik legnagyobb hálózati eszközöket gyártó vállalata, így valószínűleg nem okozott neki túl nagy fejtörést az AI Cube létrehozása.

Galéria megnyitása

Ennél az újdonságnál az Amazon Alexa került bevetésre, szóval nem a Google megoldása mellett tette le a voksát a Huawei, és nem is próbált saját asszisztenst használni. Az Alexa nagyon sok esetbe bizonyított már, és az Amazon ennek köszönheti a piacvezető szerepét az intelligens hangszórók szegmensében, szóval nem nyúlt mellé a kínai alakulat. Az Alexa tudástára és a támogatott eszközök száma rohamosan bővül, így nem kell attól tartani, hogy ne lenne megfelelő háttér a Huawei AI Cube mögött. A rendszerrel kényelmesen lehet hangutasítások révén vezérelni a különböző lakáskiegészítőket az okosotthon körül, és több tízezer különböző képesség van már összesen az Alexa tarsolyában. A szerkezet letisztult vonalvezetésű, és működés közben egy LED-es gyűrű világít a tetején. A dizájn a Google Home-ra emlékeztetheti az érdeklődőket, itt is lehet majd cserélni az alsó szövetes részt különböző színű megoldásokra.

Galéria megnyitása

Az AI Cube egy 15 wattos, alumínium membrános hangszóróval rendelkezik, van a belsejében egy 400 milliliteres hangüreg és három passzív egység is dolgozik benne. Biztosított a Histen hangzásjavító eljárás is, ami arról gondoskodik, hogy a hangminőség minden tartományban a lehető legjobb legyen. Állítólag tényleg nagyon jó a méreteihez képest az AI Cube hangzása, szóval ilyen téren nem érheti majd kritika. A Huawei elmondása alapján az eszköz négy darab nagy hatótávolságú mikrofonnak ad otthont körben helyezve, hogy minden irányból jól érzékeljen, ezeknek köszönhetően a hangutasításokat a szoba bármely pontjáról megértheti majd az eszköz. (Bár néhány beszámoló szerint ezen a fronton még van min dolgoznia a vállalatnak, mert a használat ezen a téren nem volt elég gördülékeny.)

Galéria megnyitása

Az AI Cube rendelkezik egy SIM kártya hellyel, szóval nem beágyazott megoldásról beszélhetünk. A 4G LTE hálózati modemje hatos kategóriájú, ennek megfelelően 300 Mbps-os letöltési sebesség elérését teszi lehetővé ideális környezetben. A Wi-Fi támogatásáról pedig azt lehet tudni, hogy 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő, kétsávos és állítólag akár az 1200 Mbps-os tempót is elérheti ezen keresztül, ami azért már tiszteletet parancsoló. A kapcsolatteremtést a Huawei saját HiLink alkalmazása segíti, ezt használva pillanatok alatt elvégezhetőek a szükséges lépések. Az intelligens hangszóró 116 x 116 milliméteres alapterületű és 218 milliméter magas, az oldalai felfelé haladva folyamatosan szűkülnek össze. A szerkezet nagyjából 900 grammos tömegű, szóval nem lehet könnyűnek nevezni, de nem is túl nagy, az Apple HomePodhoz képest például kifejezetten pehelysúlyú, az a hangkeltő ugyanis 2,5 kilogrammot nyom.

Galéria megnyitása

A Huawei AI Cube Európa több országában is meg fog jelenni – azt nem tudni egyelőre, hogy hazánkat érinti-e. A debütálás időpontja egyelőre nem ismert, de az biztos, hogy még az ünnepi szezon során megérkezik majd, szóval még idén számolni kell vele. Hogy mennyibe fog kerülni? Nos, erről még semmilyen információnk nincs.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap