Galaxy Home – A Samsung intelligens hangszórója

A Samsung is belép arra a piacra, amit jelenleg az Amazon, valamint a Google ural, és az elemzők szerint dollármilliárdos szegmens lehet éveken belül.

Galaxy Home – A Samsung intelligens hangszórója

A Samsung rendesen megkésve, de szinte teljes egészében a saját szolgáltatásaira támaszkodva mutatta be az első okoshangszóróját, a Galaxy Home-ot. Ez az újdonság egy igazán átgondolt, szép dizájnt kapott, és remélhetőleg nemcsak a külsőre, hanem a belbecsre és a funkcionalitásra is legalább olyan nagy hangsúlyt fektettek a szakemberek a tervezés során, mint a külső megjelenésre.

Galéria megnyitása

Az okoshangszórók lényegében olyan vezeték nélküli hangkeltők, amelyek egyebek mellett digitális hangasszisztenssel is fel vannak vértezve, így képesek végrehajtani a felhasználók utasításait, és kapcsolódni tudnak a körülöttük levő berendezésekhez. Ezek a szerkezetek általában a lakásokban helyezkednek el, és rengeteg különböző dologban segíthetik a tulajdonosaikat. A szemetet ugyan egyik hangszóró sem viszi ki, és a reggelit sem tálalják fel, de tudnak jelezni, ha például végzett a sütő, vagy ideje indulni a munkába, mert forgalmi dugó lehet út közben. Az okosotthonok különböző komponenseit az emberek kényelmesen vezérelhetik az ilyen eszközökről, és, ha éppen arra van szükség, akkor tájékoztatást kérhetnek például az időjárásról, vagy éppen arról, hogy milyen találkozókon kell aznap részt venniük. Ezek mind csak általános dolgok, de mivel a Samsung intelligens hangszórója is hasonló elvek mentén született, mint az eddigi megoldások, így igazából a Galaxy Home-ra is teljes mértékig igazak.

Sajnos a Samsung ennek a terméknek egyelőre nem beszélt minden részletéről, ami azért van, mert csak később fog a boltokba kerülni. A vállalat aktuális menetrendje szerint a készülék az ünnepi időszak előtt debütálhat és a Samsung Developer Conference esemény keretében derülhet ki a teljes specifikációja november 7-én. Előre láthatólag az árazásról is csak a fejlesztői rendezvényen beszél majd a gyártó. Néhány dolgot viszont így is megtudhattunk az eszközzel kapcsolatban, és ezekről érdemes megemlékezni.

Galéria megnyitása

A Galaxy Home legfontosabb jellemvonása, hogy a Bixby hangalapú digitális asszisztens lesz rajta bevetve. Itt minden korábbinál nagyobb figyelem irányul majd a Samsung szolgáltatására, és nagyban fogja befolyásolni a szerkezet sikerét, hogy miként vizsgázik a Bixby. Az Amazon Echo és a Google Home eszközök nagyon jól szerepelnek a teszteken hála az asszisztenseknek, az Apple HomePod viszont leginkább csak a kiváló hangzása miatt részesül elismerésekben, és sok kritikát kap a Siri esetlensége okán. A Galaxy Home nyolc nagy hatótávolságú mikrofonnal lett ellátva, ezáltal minden irányból tökéletesen hallja majd a felhasználók utasításait, és képes lesz a szoba legtávolabbi pontjáról is felismerni a hozzá intézett utasításokat, kérdéseket. Az újdonságot a „Hi, Bixby” kulcsszavakkal lehet megszólítani és munkára fogni. A szerkezet SmartThings kompatibilis, minden otthoni berendezéssel azonnal szinkronba tud majd lépni, ami szintén támogatja ezt.

Galéria megnyitása

A Samsung friss sikervárományosa arra is képes, hogy direktben a szobában tartózkodó tulajdonosa felé irányítsa a hangját, a pozícionálást a mikrofonokkal tudja megoldani. A Galaxy Home-ok képesek összekapcsolódni és szinkronban megszólalni. Ez a funkció lehetővé teszi kettő hangszóró sztereó elrendezésben való használatát, valamint azt is, hogy egy lakásban mindenhol ugyanaz a zene szóljon.

A Samsung az esemény keretében 160 darab Galaxy Home hangszórón játszotta ugyanazt a zenét a közönségnek. És a demonstráción jól vizsgázott a termék.

A hangkeltőn ott van az AKG logója, állítólag a vállalat szakemberei segítették a Galaxy Home hangolását, hogy az tényleg a lehető legjobb minőséget tudja biztosítani a hardveres adottságaihoz mérten. A 360 fokban megszólaló szerkezet hat hangszórót és egy mélynyomót tartalmaz, az előbbiek körbe vannak elhelyezve, az utóbbi pedig lefelé tekint. Végül a Samsung bejelentette, hogy partnerkapcsolatra lépett a Spotify zenestreaming szolgáltatással, így ez előre telepítve lesz a Galaxy Home-on, és alapértelmezetten ezt lehet zenehallgatásra használnia a tulajdonosoknak. (A hír hallatán a Spotify részvényárfolyama emelkedni kezdett.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap