Adam Wolfe - okkult nyomozó

Természetfeletti bűnök nyomába eredhetünk ebben a könnyed szórakozást ígérő, casual játékosoknak készült rejtvény-kalandjátékban.

Adam Wolfe - okkult nyomozó

Adam Wolfe magánnyomozó, méghozzá nem is akármilyen: olyan bűnügyekre specializálódott, amelyekben a természetfeletti és az okkult is szerepet kapnak. Adam más szempontból is különleges, nem a szokásos ballonkabátot és puhakalapot viselő, esténként szobája magányában whisky-t kortyolgató klasszikus detektív. Bőrkabátjával, fekete pólójával és gyűrött arcával inkább úgy néz ki, mint egy rocker, aki már sokmindent látott. Arzenáljából nem hiányzik persze a jó kis hatlövetű sem, melyet időnként használnia is kell, ha minden más már csődöt mondott.

A casual játékok fejlesztésére specializálódott Mad Head Games négyrészes sorozatának fő szála Adam testvérének titokzatos eltűnése körül bonyolódik. Az első epizód, amellett, hogy lazán kapcsolódik a fő szálhoz, egy önmagában is kerek sztorit tartalmaz, így ha részenként vesszük meg a játékot, első ügyünk megoldása után is elégedetten dőlhetünk hátra, és utána eldönthetjük, hogy kíváncsiak vagyunk-e a folytatásra. A sztorit természetesen úgy írták meg, hogy kíváncsiak legyünk.

A The Ancient Flame címet viselő első epizódban egy másik, sokak által nem ismert, rejtett San Francisco kel életre, ahol titkos társaságok mozgatják a háttérből a szálakat, természetfeletti erőkkel bíró tárgyak után kutathatunk, és mitikus lényekkel találkozhatunk.

Szomorú, hogy manapság már annak is örül az ember, ha egy tisztességesen összerakott kezelőfelületet, vagy egy kényelmesen használható inventory-t talál egy játékban, és ez a hozzáértéssel és odafigyeléssel elkészített casual játék sok "komolyabb" darabot lepipál ebben a tekintetben. A kezelőfelület egyszerű és jól áttekinthető: bal oldalt találjuk Adam speciális képességeit, melyeket a nyomozás során a megfelelő helyeken használhat. Jobb oldalt van a mobilunk, amivel hívásokat intézhetünk és a térkép, amelynek segítségével kényelmesen közlekedhetünk a helyszínek között, illetve itt találjuk a lámpát is, amivel időnként segítséget kérhetünk, ha elakadnánk. A térképre vagy a mobilra kattintva elérhetjük jegyzeteinket is. Középen találhatók a tárgyak, melyeket kalandunk során összegyűjtöttünk, ezeket kényelmesen megtekinthetjük, kombinálhatjuk, vagy használhatjuk, ha arra kerül a sor.

A játéknak három előre beállított nehézségi fokozata van, melyek közül választhatunk, de saját összeállítást is készíthetünk, amelyben megadhatjuk, hogy a feladatoknál mennyire segítsen be nekünk a játék, kijelezze-e a pontokat, ahová kattinthatunk, megmutassa-e, milyen tárgyat tudunk éppen használni, vagy hogy mennyi időnként kérhetünk segítséget.

A fejtörők változatosak és kellemes perceket tölthetünk el megfejtésükkel, de mivel casual játékról van szó, semmi olyasmire ne számítsunk, ami a Facebookos játékok feladványainak nehézségét meghaladja. Van itt kirakós, egyszerűbb logikai feladatok, és időnként tárgyakat is kell kombinálnunk, illetve a megfelelő helyeken használnunk. A hidden object típusú rejtvényeken újítottak egy kicsit, hogy feldobják őket: a narrátor szövegét követve kell megtalálnunk egy-egy adott tárgyat a sok között. Ebben a játékban kivételesen értelme is van a keresgélős dolognak, mert a tárgyakat nem csak véletlenszerűen dobálják oda, mint más, hasonló típusú darabokban (találkoztam már olyannal, ahol vámpírüldözés közben egy fakacsát kellett megkeresni és kékre festeni, ki tudja, milyen megfontolásból). Az első ilyen feladványban pl. a tárgyak a karakterekhez kötődtek, elárultak pár dolgot a múltjukból, és színesítették a történetet.

Kétségtelen, hogy nem a keményvonalas játékosoknak készült, de az Adam Wolfe a saját kategóriáján belül kitűnő játék, igényesen, kézzel megrajzolt, hangulatos helyszínekkel, hasonlóan hangulatos képregényszerű átvezető filmekkel és zenével. A szinkron első osztályú, a főhősnek kifejezetten kellemes hangja van, öröm hallgatni, ahogy az apró részletekre, nüanszokra is odafigyelve életre kelti a karaktert.

Az Adam Wolfe a casualoknak jó bevezető lehet a kalandjátékok világába, de el tudom képzelni, hogy néhány HC gamer is szórakoztatónak találja, ha valami nagyon laza kikapcsolódásra vágyik. Mi kellemes két órát töltöttünk az első résszel. A négy epizód összesen kb. 8 óra szórakozást ígér, az egyes részeket külön-külön is megvásárolhatjuk, illetve szezonbérletet is vehetünk. A játék PC-re, Macre és iOS-re is kapható.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward