Activision: 1 millió „bünti” áremelésért

A cím egy kicsit megtévesztő, de azonnal tisztázzuk...

Activision: 1 millió „bünti” áremelésért

A cím egy kicsit megtévesztő, de azonnal tisztázzuk. Az Activision-Blizzard 1 millió eurós büntetést kapott azért, mert összefogva más vezető cégekkel megemelték a konzolok és játékok árát 1991 és 1998 között. A bíróság kielégítő bizonyítékot talált a megegyezésre az Acitivision-Blizzard (akkor még csak Activision) és a Nintendo között, amely alapján elítélhetik az európai törvényeknek megfelelően.

DE(!!), mielőtt elkezdenétek szidni Bobby (Kotick) bácsi cégét, tudnotok kell, hogy gyakorlatilag semmi közük sem volt az ügyhöz, mert az egész az Activision-Blizzard Germany sara, amely korábban a CD-Contact Data névre hallgatott. Ez a bizonyos CD-Contact Data volt, aki kazettákat importált a Nintendónak 1997-ben.

Az egész ügy főkolomposa a Nintendo és 7 kiemelt disztributora: John Menzies (UK); Concentra – Produtos para crianças (Portugália); Linea GIG (Olaszország); Bergsala (Svédország); Itochu Hellas, az Itochu Corporation görög leányvállalata; Nortec (Görögország) és Activision Blizzard Germany, a korábbi CD-Contact Data (Belgium és Luxemburg).

Ezek összesített büntetése nem kevesebb, mint 167,843 millió euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward