Acer monitor webböngészővel, DLNA támogatással

Acer monitor webböngészővel, DLNA támogatással

Az Acer műhelyéből egy új monitor érkezett, amely bár 24 hüvelykes képátlójú, TN típusú LCD panellel érkezik, nem egy átlagos, tucatmegoldás, ahogy azt majd látni fogjuk. A DX241H típusjelzéssel ellátott újdonság esetében az LCD panel 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel, 2 ms-os válaszidőt kínál, fényereje pedig 300 cd/m2-es értéket képvisel. A dinamikus kontrasztarány értéke ennél a terméknél 80000:1.

Az eddig semmi extra, a DX241H a szolgáltatásaival emelkedik ki a tömegből. Az új monitort ellátták egy beépített webböngészővel, amelynek segítségével akkor is netezhetünk, ha számítógépünket nem, csak monitorunkat kapcsoljuk be. A webböngésző szerepét egy Chrome kiadás tölti be, amelyről általánosságban elmondható, hogy jó véleménnyel vannak róla a felhasználók. Érdekesség, hogy a monitor számára nem csak a hagyományos Ethernet kábel segítségével biztosíthatjuk az internetkapcsolatot, hanem egy külön adapter megvásárlásával – amely a termék egyik szabad USB 2.0-s portjába illeszthető – akár WiFi-n keresztül is netezhetünk vele. Azzal kapcsolatban, hogy speciális USB-s WiFi stick kell-e a termékhez, vagy egyszerűen alkalmazható-e bármelyik nevesebb gyártó USB 2.0-s WiFi adaptere is, egyelőre nincsenek információk.

További érdekesség, hogy az új monitor memóriakártya-olvasóval is rendelkezik és DLNA támogatást is kínál. A monitorhoz a gyártó ad egy távirányítót is, amellyel a legfontosabb funkciók könnyedén vezérelhetőek, és az egységnek van egy különlegessége: tartalmaz egy kicsúsztatható QWERTY billentyűzetet is.

Az újdonság – multimédiás monitor lévén – tartalmaz két beépített hangszórót, amelyek sztereó hangzást biztosítanak. A csatlakozók között találunk két USB 2.0-s portot, egy Ethernet csatlakozót, valamint egy HDMI és egy D-Sub videó bemenetet is. Az Acer a DX241H monitor – amit a gyártó egyszerűen csak „Web Surf Station-nek” nevez – már előrendelhető. A termék ajánlott végfelhasználói ára 299 euró. A monitor elődje anno már járt nálunk, az még elég közepesre sikerült (a tesztért erre tessék) viszont az ötletet jónak tartottuk, kíváncsian várjuk az új példányt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward