A10-5800K Trinity APU 6,5 GHz-en? Az AMD szerint lehetséges

Az AMD Trinity APU egységei körül forr a levegő.

A10-5800K Trinity APU 6,5 GHz-en? Az AMD szerint lehetséges

Az AMD a tegnapi nap folyamán formálisan bejelentette asztali, Socket FM2-es processzorfoglalatba illeszkedő Trinity APU egységeit, amelyek mellett három új, ugyancsak Trinity alapokon nyugvó, de integrált videó vezérlővel már nem rendelkező Athlon processzor is érkezett.

A10-5800K 6,5 GHz-en? LN2 alapú hűtéssel elérhető a cél

Azóta az AMD asztali termékekkel foglalkozó menedzsere, Adam Kozak meglehetősen érdekes kijelentést tett. A szakember állítása szerint az AMD A10-5800K típusú APU egysége, amely a Trinity APU család zászlóshajójaként funkcionál, folyékony nitrogén alapú hűtés alkalmazása mellett képes a 6,5 GHz-es órajel-tartomány elérésére, ami ebben a kategóriában igazán jó hír. A 150 dolláros Trinity APU egység szorzózár-mentes felépítéssel érkezik, így tuningolása egyszerűen, zökkenőmentesen történhet.

Az AMD illetékese szerint Intel oldalon a legolcsóbb szorzózár-mentes kivitelben érkező processzor a Core i5-2500K, amely 220 dollárba kerül, így az AMD „K” jelölésű AMD Trinity APU egységei tuning szolgáltatás tekintetében előnyben vannak az azonos árkategóriában elhelyezkedő Intel processzorokkal szemben, hiszen 220 dollár alatt nincs szorzózár-mentes felépítéssel érkező Intel processzor. Persze érdemes rögtön hozzátenni azt is, hogy a tuning csak egyetlen szempont, ami csak a felhasználók egy szűkebb részénél bír komolyabb jelentőséggel (de akinél igen, az még ennél is olcsóbban találhat az AMD kínálatában szabadon tuningolható processzorokat).

[bold]Fura, kreatív stratégiát alkalmazott a tesztek esetében az AMD

[/bold]

A vállalat a formális megjelenéssel egy időben furcsa módon zöld utat adott a játéktesztek publikálásra is, de a processzorteljesítménnyel kapcsolatos tesztek október elejéig még nem láthatnak napvilágot, legalábbis ez a jelenlegi hivatalos álláspont.

Az AMD célja ezzel a manőverrel az volt, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjanak a Trinity APU egységek pozitív képességei, vagyis nagyobb hangsúly helyeződjön az újdonságok erősségeire, azaz a játékok alatt felmutatott teljesítményükre. Így kiderül, hogyan teljesítenek a termékek azon a területen, ahova elsődlegesen szánta őket a gyártó. Persze a processzorteljesítménnyel kapcsolatos tesztek megjelenésére sem kell már sokat várni. Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk: ezen a területen már nem várható akkora tűzijáték, mint az IGP teljesítmény esetében.

A jelek szerint az AMD mindent megtesz annak érdekében, hogy az első hivatalos tesztek megjelenése előtt kiemelje a Trinity APU egységek legfőbb pozitív tulajdonságait.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward