A Vita kontrollerként is használható

Úgy tűnik, hogy a Sonynak megtetszett a Wii-U új kontrollere, mert bejelentették, hogy a PlayStation Vita használható lesz irányító eszközként a PS3-hoz, tovább gyarapítva ezzel az otthoni konzol lehetőségeit.

A Vita kontrollerként is használható

Úgy tűnik, hogy a Sonynak megtetszett a Wii-U új kontrollere, mert bejelentették, hogy a PlayStation Vita használható lesz irányító eszközként a PS3-hoz, tovább gyarapítva ezzel az otthoni konzol lehetőségeit.

A PS3 gond nélkül tud majd adatot továbbítani a Vita felé, amit az megjelenít. Használhatjuk a marokkonzol új lehetőségeit, így a giroszkópot, az elő- és hátoldali érintőfelületeket, valamint a hagyományos irányítókat, mint a gomba és a gombok.

Mindkét eszközön futhat egyszerre szoftver, amit a hálózaton keresztül képesek lesznek szinkronizálni a játék állásához. Ez nem egy utolsó dolog, hiszen a Vita rendkívül erős lesz marokkonzol létére. Nem kell feláldozni a PS3 processzorerejét, hogy gyönyörű dolgokat jelenítsünk meg a Vitán. Rogers elmondása szerint az ötlet még nagyon új, de már tárgyalnak számos fejlesztővel arról, hogy hogyan lehetne mindezt kihasználni.

Egy másik komolyan ízlelgetett gondolat, a cross-platform játék. Ezt már demonstrálták a WipEout 2048-cal Vitán, ami kompatibilis a PS3-as WipEout HD-vel. A két játék a PSN-en keresztül kapcsolódott egymáshoz, és hosszabb-rövidebb várakozást követően tökéletesen működtek együtt. A PS3-as verziónak igaz láthatóan magasabb volt az FPS-e és valamivel jobban is nézett ki, de nem jelentősen.

Phil Rogers, a Sony európai K&F részlegének feje azt is elárulta, hogy a biliárd játék, Hustle Kings is támogatja majd a fent említett cross-platform játékot, valamint azt is megerősítette, hogy a Vita már megjelenéstől támogatja a Vita Remote Play-t. Számos PSN-es lehetőség is lesz, ami két irányú támogatással bír, így például közös scoreboardok. (A Vita Remote Play egyébként annyiban áll, hogy a PS3 kódolt videojeleket streamel a Vita felé valós időben.)

Az egyik legmegkapóbb lehetőségről még nem ejtettünk szót, ez a Continuation Play. Ez annyit tesz, hogy játszunk otthon egy játékot a PS3-on, majd amikor el kell mennünk, az elmentésünket egyszerűen átküldjük a Vitára és ott folytatjuk a buszon ülve, ahol otthon a PS3-on abbahagytuk. Ezt a funkciót eddig csak egy bejelentett játék támogatja, ez egy Diablo szerű hack&slash, a Ruin. A jelek szerint viszont még számos be nem jelentett projekt van, ami élni fog ezzel az új lehetőséggel.

 

A Sony fenntart majd egy Title User Storage nevű szolgáltatást is, mely 1MB helyet biztosít mindenkinek a cég szerverein, hogy az ilyen cross-platform elmentéseket tárolja. Egyszerűen mentünk egyet a PS3-on, majd bekapcsoljuk a Vitát és lekapjuk a szerverről az adatokat és vica-versa. Kapcsolat teremthető Wi-Fin, PSN-en, nem lesz szükség kábelekre.

Ezen túl Rogers megemlítette, hogy a fejlesztők meglévő PS3 játékokhoz is készíthetnek majd Vita patch-eket. Aktívan kommunikálnak a third party fejlesztőkkel is a licencekről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward