Shop menü

A VILÁG SZEME LÁTTÁRA ELŐSZÖR EGY HOTEL ALKALMAZOTT CSOMAGOLTA KI A QUEST PRO-T

Valaki ottfelejtette a mérnököknek szánt verziót a szobában...
Török Roland
Török Roland
A világ szeme láttára először egy hotel alkalmazott csomagolta ki a Quest Pro-t

Mark Zuckerbeg korábban még az arcát is NFSW módon cenzúrázta azért, hogy titokban tartsa a Meta következő, professzionális használatra szánt szemüvegének a kinézetét, most viszont ott tartunk, hogy egy egyszerű hotel alkalmazott töltött fel a Facebookra kicsomagoló videót. 

A Meta Reality Labs csapata régóta a vállalat legnagyobb veszteségeket termelő területe. Ez természetesen nem véletlen, a kutatás és fejlesztés hatalmas költségekkel jár, így minden vállalat számára egy hasonló projekt veszteségként jelenne meg a könyvelő előtt. Ezen nincsen semmi meglepő, ezt nevezik befektetésnek. Ha viszont már ennyi pénzt raknak bele, akkor azért valószínű, hogy nem egy véletlenül, egy sima felhasználó által feltöltött Facebook videóban akarják leleplezni a dollármilliárdokba kerülő eszközüket, hanem mondjuk a 2022-es Meta Connect eseményen, amire október 11-én kerül majd sor. 

A professzionális használatra szánt Quest szemüveg viszont szépen megjelent az interneten egy fotó formájában, hiszen valaki a hotelszobájában felejtette a mérnököknek szánt kiadást, így egy alkalmazott feltöltötte azt a Facebookra. 

Mivel hamar kiderült, hogy mi is ez az eszköz, sokan nem hittek neki, így megkérték emberünket, hogy töltse fel a netre ahogy kibontja. Feltöltötte, így a világ első Quest Pro kicsomagoló videója már meg is tekinthető a neten. 

A Quest Pro ára nagyon magas lesz, forintban átszámolva olyan 500- vagy akár 700 ezer ft fölött is lehet majd a végösszeg, így egyértelműen céges vagy egyetemi használatra szánt szemüvegről beszélünk, amit - ha a pénztárcánk engedi, akkor  - otthonra is megvehetünk magunknak. 

Értesülések szerint az eszköz dupla 2160x2160-as panellel fog rendelkezni, amit 12 GB RAM fog támogatni. A Quest 2-höz hasonlóan XR2-es Snapdragon lesz benne, ám az említett headsettől eltérően nem visszafojtott teljesítményen fog üzemelni, hanem teljes gőzzel, így gyorsabb lesz a jóval olcsóbb elődjénél. Ez a vékonyabb kialakításnak is köszönhető, hiszen az akkumulátor valószínűleg elkerüli a gép elejét, így hűtés és súly szempontjából is optimálisabb az, hogy az energiatároló nem az arcra nehezedik.  

Ami a videóból is jól látszik, hogy a Quest Pro kontrollere a korábbi szivárgásoknak megfelelően kapott saját kamerákat, hármat is, így még pontosabb követést lehet elérni vele. 

Érdekesség, hogy a kontroller maga is Snapdragon processzorral rendelkezhet, illetve ezúttal már beépített akkumulátorral rendelkezik majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére