A Valve közgazdásza lesz Görögország pénzügyminisztere

Miután Yanis Varoufakis megoldotta a Valve gazdasági problémáit, most egy kicsit nagyobb feladat vár rá...

A Valve közgazdásza lesz Görögország pénzügyminisztere

Belátom, a cím kicsit szenzációhajhász, de tulajdonképpen erről van szó. Yanis Varoufakis ugyanis egy athéni közgazdász-professzor, aki 2012 márciusában csatlakozott a Valve-hoz. Varoufakis egy saját blogot vezet, mely leginkább az eurozóna pénzügyi és gazdasági problémáival foglalkozik, és amit egyébként Gabe Newell rendszeresen olvasott.

A Valve nem csak a Steam egyre nagyobb sikerével, de a Dota 2 és a Team Fortress 2 kirobbanó gazdasági növekedésével nézett szembe, ami akkor komoly fejtörést okozott a cégnek - leginkább abban a tekintetben, hogy miként tudná egységesíteni a virtuális fizetőeszközöket a különböző játékok virtuális gazdaságaiban.

"Itt a cégemnél két virtuális környezet gazdaságát próbáljuk összekapcsolni, és egy közös fizetőeszközt létrehozni, ám számos problémába futottunk bele ezzel kapcsolatban. Aztán eszembe jutott, hogy ez szinte olyan mint Görögország és Németország problémája az Európai Unión belül, és ez egy olyan gondolat, ami a Te blogodnak köszönhető" - írta akkor Gabe Newell a neves közgazdásznak, próbálván őt a Valve-hoz csábítani.

Varoufakis elsőre ugyan komolytalannak találta a dolgot, később azonban mégis ellátogatott a Valve seattle-i főhadiszállására, ahol egy Gabe Newellel folytatott beszélgetést követően csatlakozott a csapathoz.

Most azonban Varoufakisnak egy vélhetően jóval nehezebb problémát kell megoldania, Görögország új miniszterelnöke, Alexis Tsipras ugyanis őt kérte fel pénzügyminiszternek - ez a pozíció pedig mostanában nem egy hálás feladat a mediterrán országban. A miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy véget vet a hosszú évek óta tartó megszorításoknak Görögországban, és újratárgyalja az Európai Unió mentőcsomagját is, miközben az ország az előrejelzések szerint februárban kifogy a pénzből.

Yanis Varoufakis rendbetette a Valve gazdaságát. Vajon meg tudja ezt csinálni Görögországgal is?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward