A Ubisoft megpróbálja kivédeni a Vivendi támadásait

Trónok harca nagyvállalati módra.

A Ubisoft megpróbálja kivédeni a Vivendi támadásait

A Ubisoft és a szintén francia médiaóriás, a Vivendi már néhány hónapja vívja a maguk kis harcát, melyben a Ubisoft mindent megtesz, hogy keresztülhúzza a Vivendi erőszakos, meglehetősen ellenséges, arra irányuló kísérleteit, hogy számottevő tulajdonrészt szerezzen a cégben.

A Vivendi rengeteg Ubisoft-részvényt vásárolt fel, de azt állítja, hogy nincsenek tervei a többségi tulajdon átvételére vonatkozóan. Ennek ellenére a szavazásra jogosító részvények 18 százalékának birtokában egy helyet akarnak az igazgatóságban, hogy közvetlenül irányíthassák a társaságot.

A Ubisoftnak egyáltalán nem tetszik ez az ötlet – ez valahol érthető, ha tudjuk, hogy az Activision Blizzard például 8 milliárd dollárt fizetett, csak hogy kiszabaduljon az óriáscég mancsaiból és függetlenné váljon. A Ubisoft most két új, független tagot nevez az igazgatótanácsba, közvetlen kísérletet téve a beszivárgás megakadályozására. Frédérique Dame, az Uber felfutásáért felelős egyik üzletember és Florence Naviner, a Wrigley pénzügyi igazgatója lett jelölve arra, hogy a testület tagjaivá váljanak a szeptember 29-ei ülésen. Ha sikerül, a független tagok megnövekedett létszáma nehezebbé teszi majd, hogy a Vivendi megszerezze az irányítást.

Úgy tűnik, a harcban a Ubisoft egyik saját jelmondatának megfelelően cselekszik: „Minden megengedett.” A vehemencia alapját talán a Gameloft esete adja, mely szintén a Ubisoftot birtokló Guillemot-család kezében volt, de a Vivendi hasonló módszerekkel átvette a céget.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward