A Ubisoft lenne az új EA?

A Forbes magazin szerint igen. Az idei Ubisoft játékokkal kapcsolatos botrányok olyan szakadék felé terelik a céget, amelyből az EA kifele mászni igyekszik.

A Ubisoft lenne az új EA?

A Forbes üzleti magazinban megjelent cikkében Paul Tassi a Ubisoftot az új EA-nak nevezte, arra utalva, hogy ez utóbbi cég arról híres, hogy befejezetlen játékokat ad ki és free to play darabokhoz illő tranzakciókkal rakja tele teljes árú játékait.

A "Gratulálunk Ubisoft, te vagy az új EA!" című cikke elején Tassi sorra veszi azokat az idei incidenseket, amelyekben a Ubisoft volt a főszereplő, mint pl. a WachDogs kiadott változatának grafikai lebutítása az előzetesekben látottakhoz képest, a Unity játszható női karakterének hiányával kapcsolatos fiaskó, vagy a játék 30fps-re való bekorlátozása és a többi vele kapcsolatos probléma.

Tassi ezután párhuzamot vont a történtek és aközött, ahogyan az EA elveszítette a játékosok bizalmát a bugoktól hemzsegő Battlefield 4 megjelenése után, a 60 dollárba kerülő játékokba bevezetett mikrotranzakciókat követően, és Sim City-vel kapcsolatos botrány miatt.

Az EA azóta próbálja visszanyerni a közönség bizalmát, a Ubisoft viszont jó úton halad arrafelé, hogy mindenkori mélypontjára juttassa a saját megítélését. (Márpedig a részvényárak majdnem olyan gyorsan reagálnak, mint az elégedetlen játékosok, szóval össze kell kapniuk magukat.)

A Ubisoft ma reggel bejelentette, hogy már dolgoznak a Unity hibajavításain, és arról is nyilatkoztak, hogy ezentúl több fejlesztési időt fognak szánni az AC széria következő részeire, a mikrotranzakciókkal kapcsolatban azonban egyelőre mélyen hallgatnak.

Az Assassin's Creed: Unity egyik barátságos szereplője

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward