A történet a Witcher 2 legnagyobb erőssége

Plusz a CD Projekt nem fél a konkurenciától, mint mondják, elférnek ők a piacon egymás mellett.

A történet a Witcher 2 legnagyobb erőssége

A CD Projekt rengeteget fejlesztett a Witcheren a második epizódra: új grafikus motor, új akció elemek, új dialógus rendszer, úgyhogy néhányan már aggódtak, hogy mi lesz a játékból. A fejlesztők most viszont nyugtatgatnak mindenkit, hogy a Witcher 2 legfontosabb és legjobbak kidolgozott része a nem lineáris történet lesz.

„Ha szerettétek az első játékot, akkor biztosítunk titeket, hogy azok az alapelvek, amik alapján azt készítettük sértetlenek, még mindig tartjuk magunkat hozzájuk, fontosak nekünk. A Witcher sztori-orientált volt és a második része is az lesz, a történet lesz a legnagyobb erőssége.”

Ámen, jó ilyet hallani. Kanyarodjunk viszont egy kicsit vissza a fejlesztésekhez. A grafikus motor annyira jól sikerült szerintük, hogy valószínűleg licencelni is lehet majd. Mod eszközök is lesznek a játékhoz jó eséllyel, de csak a megjelenés után teszik őket elérhetővé. A játékidő 40-80 órára lesz belőve, ami a mai mezőnyben jó és nem mondtak le a konzolos változatokról sem, úgyhogy a PS3 és Xbox tulajok is reménykedhetnek.

Az Eurogamer egy hosszabb interjúra is elkapta a srácokat, amiből az is kiderült, hogy mit gondolnak a konkurenciáról (pl. Dragon Age) a CD Projektnél. Jan Bartkowicz szövegíró szerint ezek a játékok nem versengenek egymással, mert viszonylag kicsi az RPG piac, így a stílus rajongói megvesznek minden jó játékot, nem válogatnak úgy, mint az akció- vagy sportjátékok kedvelői. Ebben mondjuk lehet valami, sajnos tényleg nem tobzódunk a jó szerepjátékokban.

Ami viszont érdekesebb, hogy Bartkowicz szerint a BioWare játékai merítettek is az első Witcherből. Példaként a játékok erotikus tartalmát hozta fel, ami szerinte mindig egy nagy kihívás, sokan buktak el előttük azzal, hogy klisékre építkeztek. A Witcher szerinte fontos lépcső volt ezen a fronton és az utána megjelenő BioWare játékok is jól szerepeltek (és sok vitát nyitottak, ha emlékszünk rá).

Végül pedig kaptunk egy ütős, új trailert is, ne hagyjátok ki:

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward