A tökéletlen Storm segíti a spamek küldőit

A spam-ellenes oldalakat ellepik a spamek!

A tökéletlen Storm segíti a spamek küldőit

A spam-ellenes oldalakat ellepik a spamek!

Január közepén a tőzsdei csalás ellenes nyomozással foglalkozó StockPatrol huszonnégy órára eltűnt az internetről, miután webes kérések hatalmas áradata zúdult rá ezernyi különböző internetes forrásból.

A támadás azután érte a céget, hogy az oldal egy sor nyomozással kapcsolatos beszámolót tett közzé, amelyben elítélte a spam-hadjáratokat. Nem kevesebb, mint három ún. botnet – internetes bűnszövetkezet – vette célba a StockPatrol-t, valamint egy másik spam-ellenes oldalt, illetve még legalább öt olyan szervert, amely egy másik vírussal Warezov-val foglalkozott – áll egy múlt héten közzéadott elemzésben.

„A StockPatrol.com egy olyan cyber-támadás áldozatává vált, amely egyértelműen azt célozta meg, hogy ellehetetlenítse az oldalt és elérhetetlenné tegye jelentéseinket." – állt a január 17-i jelentésben.

A támadást egyetlen program vezényelte le, amelyet direkt ebből a célból fejlesztettek ki. Ez a szoftver a Storm Worm, amely január 19-én jelent meg és a csatolt fájlok megnyitására csábította a felhasználókat méghozzá olyan szövegekkel a tárgymezőben, amelyek friss, például európai orkán erejű viharokkal kapcsolatos hírekre utaltak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward