A THQ és a használt játékok...

A THQ az ígérte, hogy nem fogja büntetni a másodkézből vásárlókat...

A THQ és a használt játékok...

A hamarosan érkező SmackDown vs. Raw 2011 - mint ahogy az EA 10 dolláros projektjének bevezetése óra számos kiadó játékai -, szintén egy egyszer használatos kóddal fog érkezni, amely kilockolja a játék online lehetőségeit és egy ingyenes DLC pakkot nyújt az új vásárlóknak. Az úgynevezett Online Pass (belépő az online részhez) rengeteg játékost felháborított, amire a kreatív direktor Cory Ledesma ennyit reagált:

"Nem igazán érdekel, hogy a használt játékok vásárlói méltatlankodnak, azért mert az új játékok vásárlói kapnak meg mindent. Ha az a szívfájdalmuk, hogy nem jutnak hozzá az online részhez, hát, az én szimpátiámra ne számítsanak."

Ezzel szemben Danny Bilson a core játékokért felelős kalapos azt nyilatkozta, hogy a Dawn of War és a Homefront fejlesztői minden játékost boldoggá akarnak tenni. "A célunk az, hogy nagyszerű játékokat alkossunk, amit az emberek nagy izgalommal vásárolnak meg."

"Ha minden bevétel máshoz kerül a játék készítőin kívül, akkor nagyon nehéz finanszíroznunk őket, ez ilyen egyszerű. Ettől függetlenül nem akarjuk büntetni a használt játékok vásárlóit."

"Például a következő WWE címűnk esetében, ha használtan veszitek meg és befizetitek a 10 dollárt, hogy kinyissátok az online részt, ez elérhetővé teszi majd az első DLC pakkot is számotokra. Így a másodkézből vásárlók is azt érezhetik, hogy kapnak valamit a pénzükért, nem csak a börtönből eresztik ki őket."

Lényeg, hogy nincsenek egyszerű helyzetben a marketingesek, próbálják az egészet pozitívan beállítani. Az próbálják sugallni, hogy az új az prémium a használt meg... hát az használt. Ennyi. Bilson azzal érvelt, hogy ez az "online kizárás" a kulcsa annak, hogy a THQ továbbra is nagy költségvetésű játékokat tudjon csinálni. "Ez nagyon komoly probléma számunkra, mert szeretnénk 30, 40, 50 millió dolláros játékokat csinálni, amik eszméletlen jók, de ha nem csinálunk pénzt belőlük, akkor nem tudunk."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward