​​​​​​​A Take-Two megint lelőtt egy rajongói munkát

Mondjuk inkább az lenne a meglepő, ha hagynák a lelkes rajongókat élni.

​​​​​​​A Take-Two megint lelőtt egy rajongói munkát

A Red Dead Redemption 2 PC-s megjelenése sokáig csak titkolt projekt volt és amikor megtörtént, a technikai malőrök miatt nem tudott maradandó sikert elérni.

A játék maga viszont szinte kifogásolhatatlan történet és a játékmenet szempontjából, soha nem látott diverzitással hozza el számunkra a vadnyugatot.

Viszont az első részét a PC-s játékosok eddig nem nagyon tolhatták konzol nélkül, csak ha előfizettek a PlayStation Now szolgáltatásra, ami viszont nem is érhető el mindenhol a világon, így nálunk sem.

Készült tehát egy rajongói projekt, amit Johnathon Wyckoff készített egészen addig, amíg a Take-Two ügyvédjei nem keresték meg a New York egyik bíróságát, majd keresetet nem nyújtottak be ellene azzal a váddal, hogy olyan nem engedélyezett játékfájl módosításokat tervez véghez vinni, amik drasztikusan megváltoztatják a Take-Two játék tartalmát. A Take-Two szerint ők többször kérték Wyckoffot, hogy álljon le a projekttel, de végül jogi útra léptek.

Miután Wickoff beadta a derekát, egy tweetben üzente meg a Take-Two-nak, hogy abbahagyhatják a dolgot, nyertek, boldogan leállítja a PC-s Red Dead Redemption projektet.

Mint írta, van élete, szóval erre már nincs szükség, viszont a moddolást szerinte teljesen kinyírta a kiadó.

Azóta viszont a tweetjei alapján meg is halt az SSD-je, amin a játék fájlok voltak, szóval, ha akarná se tudná folytatni a projektet, de természetesen ez egészen és elképesztően fura véletlen, hogy pont most semmisül meg minden ezzel kapcsolatos adat.

Másfél hónappal ezelőtt még töltött fel videót YouTube-ra, a GamingDamned csatornájára a Red Dead Redemption Enhancement projekttel kapcsolatban.

Noha mindkét félnek lehet igaza az ügyben, de a Take-Two és a tulajdonában lévő Rockstarnak igazából nagyon gusztustalan tulajdonsága, hogy imádják perelni és lelövetni a rajongói modokat, ezáltal pont azokat haragítva magukra, akik szeretik és tisztelik a játékaikat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap