A Square Enix alaposan elszámolta magát

A kiadó sokkal nagyobb profitra számított a játékeladásokból.

A Square Enix alaposan elszámolta magát

A Tomb Raider kiadója, a Square Enix alaposan elszámolta magát. A Tomb Raiderből az első hónapban 3,4 millió példány kelt el, ami igen szép szám, de mint kiderült, a kiadó a legszerényebb becslései szerint is ennél sokkal többre számított. A cég úgy gondolta, hogy Lara Croft ifjúkori kalandjai 5-6 millió példányban fognak elkelni négy hét alatt. Ez nagy számnak tűnik, de ez még az óvatos becslésük volt, amely még így is csak 80-90 százaléka annak, amiről azt gondolták, hogy a potenciális eladások száma.

A Square Enix Sleeping Dogsszal és Hitman Absolutionnel kapcsolatos becslései is hasonlóan irreálisak voltak. A Sleeping Dogs 1,75 millió példányban kelt el, a becslés 2-2,5 millió volt, a Hitmanből pedig 3,6 milliót adtak le a várt 4,5-5 millióhoz képest. Mindhárom játék rendkívül sikeresnek mondható, a kritikusok és a játékosok is kedvelik és extrém magas pontszámokat értek el Metacriticen, a Square Enixnél mégis csalódottak, hogy az eladások nem hozták az elvárt eredményeket.

A Square Enix múlt hónapban jelentette be, hogy rendkívül nagy veszteségekkel zárta üzleti évét. Az elnök, Yoichi Wada lemondott posztjáról, a cégre pedig alapos átalakítások várnak (melyek átmenetileg tovább fogják növelni a veszteségeket) – minderről korábbi cikkünkben is olvashattok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward