Shop menü

A SONY STÚDIÓK SE ÚSSZÁK MEG A LEÉPÍTÉSEKET

A teljes PlayStation London Studiót bezárják.
Török Roland
Török Roland
A Sony stúdiók se ússzák meg a leépítéseket

Továbbra is napi szinten jelennek meg az IT iparban a leépítésekről szóló hírek, most azonban ismét egy nagyobb szereplőről van szó. A Sony 900 PlayStation-höz köthető alkalmazottjától válik meg, ami a gaming részlegük 8 százalékával megegyező leépítés. 

A hivatalos közlemény a Sony Interactive oldalán jelent meg, ahol természetesen próbálják megmagyarázni a döntést. Az elküldött emberek mind kiemelkedően tehetséges munkatársak voltak, akik rengeteget tettek a cég sikereiért, ezért ők hálásak is. Azonban hiába a remek munka, az ipar megváltozott, és éppen ezért muszáj átalakításokat eszközölniük, hogy a jövőben is megfelelően tudjanak működni. 

A leépítés minden Sony Interactive Entertainment régiót érint, így se Amerikában, se Európában, se Ázsiában, se Japánban nincs olyan, akit ne érintene a dolog. 

A leépítések ráadásul konkrét bezárással is járnak. A PlayStation Studios London teljes egészében lekapcsolásra kerül. A 2002-ben alapult csapat még az EyeToy játékot hozta el annak idején, de később ők feleltek több SingStar és PlayStation VR játékért is. Legutóbb az Erica és a Blood & Truth-ot hozták el PSVR és PS4 platformra. 

A Firesprite stúdió a Horizon: Call of the Mountain PS VR2 játékért felelt, és bár a játék maga nem lett rossz, valószínűleg a PS VR2 gyenge terjedése miatt úgy gondolták a Sony-nál, hogy nincs szükség arra, hogy megmaradjon eredeti méretében, így jelentős leépítéseket kell megszenvedniük.  

Természetesen több stúdió is érintett, ám ez a kettő kapta a legnagyobb csapást.  

Az Insomniac Games, a Naughty Dog és a Guerilla is több munkatársától kénytelen megválni, tehát még a legsikeresebb csapatok sem úszták meg a dolgot. 

A Bloomberg információi szerint a Sony arra számít, hogy csökkenni fognak a PlayStation eladások, ráadásul a PlayStation 5 az életciklusa végéhez közeledik. Egyelőre nem tiszta, hogy a Sony ebben az esetben egy PS5 Pro-ban, vagy egy PS6 konzolban látja-e az újbóli növekedés lehetőségét, az azonban világosan látszik, hogy a Sony is kezdi felismerni a multiplatformos megjelenések előnyeit.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére