A Sony sem tudja, miért fogy ilyen jól a PS4

A PS4 kilenc hónappal ezelőtti debütálása óta több mint 10 millió fogyott a Sony konzoljából, ami minden várakozást felülmúlt.

A Sony sem tudja, miért fogy ilyen jól a PS4

A PS4 kilenc hónappal ezelőtti debütálása óta több mint 10 millió fogyott a Sony konzoljából, ami minden várakozást felülmúlt. Olyannyira, hogy még az SCE Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida sem érti, miért fogy ilyen jól a PlayStation 4. Yoshida úr az Eurogamernek adott interjút a Gamescommal kapcsolatban, melyben kitért a nem várt sikerre is: "Felülmúlta minden várakozásunkat, nagyon boldogok vagyunk. Én személy szerint egy kicsit ideges is, mert nem teljesen értjük, mi történik pontosan." Az interjúból az is kiderül, hogy rengeteg PS4 vásárlónak nem volt korábban PS3-a, sőt, még csak Xbox 360-a sem. Yoshida rávilágított, hogy a sikeres jövő érdekében a múltból érdemes építkezni:

[justify ]"Amint nagyszerű eladási számokat látunk, ösztönösen a jövőbeni eladásokkal kéne foglalkoznunk, igaz? Vajon kimerítettük az összes hardcore játékost? Ha ilyen nagy mennyiségű egységet adunk el nekik, nem maradnak további vásárlóink. Ez elég rémisztő távlat. Ezért szeretnénk megérteni, kik azok a vásárlók, akiket nem feltétlenül tartunk hardcore játékosnak, és mégis megveszik a PS4-et, és miért csinálják ezt, és mit csinálnak vele. Így egy kicsivel pozitívabb jövőképet tudunk kialakítani annál, hogy csak azt mondjuk, hogy wow, eladtuk minden egyes hardcore játékosnak. Szóval ezen ügyködünk most."[/justify]

A beszélgetés persze más témákat is érintett, amikor a riporter például a The Order: 1886 csúszásáról és annak a vásárlási adatokra gyakorolt hatásáról kérdezte, Yoshida elintézte annyival a dolgot, hogy csak pár hónapról van szó, és amúgy is rengeteg játék érkezik a Karácsonyi időszakban PS4-re.

A Tomb Raider Xbox exluzivitása viszont őt is meglepte (ahogy a Hideo Kojima-féle Silent Hill játék bejelentése is), egy lehetséges PS4 megjelenésnek pedig ő is annyira örülne, mint mi, de ez a Square Enixen és a Microsofton múlik, nem rajtuk.

Előkerült az EA Access kérdése is, tudniillik a Sony egy sajtóközleményben kijelentette, hogy ilyesmi nem lesz PlayStationön, mivel nem tenne jót a felhasználóknak. Igen ám, de a játékosok - joggal - maguk szeretnék eldönteni, mi jó és mi nem számukra. Yoshida elmondta, nem szeretnék, hogy a jövőben a felhasználóknak kiadó szerint kelljen választania a különböző szolgáltatások közül, mert hosszútávon ez negatívan hatna mind a szolgáltatásokra, mind a termékekre. Ettől függetlenül a döntés még nem végleges, de egyelőre ez a helyzet.

A Gamescomon nem sok szó esett a PS Vita-ról, amit sokan úgy vettek, hogy a Sony nem törődik a kézikonzollal. Ez persze nem igaz, mindössze idő hiányában maradt ki a Sony konferencia programjából a Vita, amúgy minden rendben van vele, sok játék érkezik rá, és a Sony továbbra is támogatja - nyugtatott meg mindenkit Yoshida.

A DriveClub csúszásról egy "hatalmas technikai hiba" tehet, ami miatt a csapatnak újra kellett alkotnia a játék egyes részeit. Most viszont a munkálatok a végükhöz értek, októberben érkezik a DriveClub, és Yoshida szerint sokban más, mint a többi aktuális autós játék (Forza, Project Cars, The Crew), ezért nem is aggódik miattuk.

Az interjú legvégén pedig szóba került a The Last Guardian, és esetleges felbukkanása a szeptember 18 és 21 között megrendezésre kerülő Tokyo Game Show-n. Zárásképp itt az interjú ezen része:

"- Az utolsó kérdés elég magától értetődő. Láthatjuk majd a The Last Guardiant a Tokyo Game Show-n?

- Nem hiszem. Sajnálom.

- Akkor mikor nézhetjük meg?

- Amikor kész leszünk. Nem erősíthetek meg semmilyen dátumot sem, mivel arra várunk, hogy olyan állapotba kerüljön, amikor örülhetünk neki, hogy itt a játék. Van egy bizonyos elméleti időbeosztásunk, és a csapat remekül halad, de még nem annyira, hogy azt mondhassuk, tessék itt van."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward