A Sony egyelőre nem csökkenti a Vita árát

A memóriakártyák olcsóbbak lehetnek a jövőben, a kézikonzol azonban tartani fogja az árát. A Sony szoftver fronton való nyomulásban látja a nagy lehetőséget.

A Sony egyelőre nem csökkenti a Vita árát

A Sony Worldwide Studios főnöke, Shuhei Yoshida szerint az eladás nehézségei ellenére a cég elégedett a Vita árával, és az idén semmiképp sem szándékozik csökkenteni azt, jelenlegi prioritásuk a játékok és szolgáltatások bővítése és eladása. "A vásárlók persze sokat beszélnek a Vita áráról, főleg ha memóriakártyát is kell venniük hozzá. A kártyák árcsökkentésével mindenképpen foglalkoznunk kell a jövőben." Ha permanensen nem is csökkentik a Vita árát, de időszakos kedvezményekre azért számíthatunk, egy nagyszabású akció keretében június 1-től 15-ig Franciaországban 50 euró engedménnyel árulják a kézikonzolt.

A PSVitából a briteknél 10 héttel a megjelenése után 100000 példányt tudtak eladni, ami kevesebb, mint a harmada az anno ugyanennyi idő alatt eladott PSP-k mennnyiségének. Március végéig világszerte összesen 1,8 millió darab fogyott el a kézikonzolból, ezt az eredményt a nagyfőnök, Kaz Hirai jó kezdetnek nevezte. "Egy olyan játékplatformon, mint a Vita a szoftver a siker kulcsa, az számít, hogy az mennyire jó. Szoftver téren kell megerősödnünk, hogy jobban menjen az üzlet, ez az alapkoncepció." – nyilatkozta Hirai.

A Vita tulajdonosok sok új játékbemutatóra számítottak a Sony E3-as sajtókonferenciáján, de csalódniuk kellett, az Assassin's Creed 3: Liberation és az All-Stars Battle Royale Vitás verziójának bejelentésén kívül nem sokmindent kaptak. Yoshida ezt azzal magyarázta, hogy a Sony a korábbi évek bemutatóihoz képest sokkal rövidebbre szabta az ideit. "A konferencia olyan jól ment, ahogy számítottunk rá. Sok Twitter üzenetet kapok, a játékosok mind azt kérdezik, hol vannak a PS Vita játékok. Visszanézve a dolgot, a mi hibánk volt, hogy nem vettünk minden szempontot figyelembe, amikor megterveztük a programot. Több időt kellett volna fordítanunk arra, hogy bemutassuk a Vitára jövő évben megjelenő játékokat."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward