A Resident Evil producerei már nagyon várják a VR-t

A Resident Evil alkotói szerint a horror műfajhoz különösen jól illik a VR technológia.

A Resident Evil producerei már nagyon várják a VR-t

Michiteru Okabe, a Resident Evil: Revelations 2 producere elmondta, hogy már nagyon várja a virtuális realitás elterjedését. Szerinte logikus lépés, hogy a 2D-ről 3D-re való váltás után körbe is vegyük magunkat ezekkel a 3D-s világokkal ahelyett, hogy egy sima képernyőt bámulnánk magunk előtt, és a szükséges technológia is megvan már mindehhez. A producer meg van róla győződve, hogy fantasztikus dolgok fognak VR-téren napvilágot látni.

A játékok között sok műfajhoz jól passzol a VR technológia, és különösen jól illik a horror játékokhoz, ahol kiemelten fontos az, hogy tényleg úgy érezzük, körülöttünk történik minden.

"Úgy gondolom, hogy mindenképp el kell kezdenünk gondolkodni azon, hogy mihez tudunk kezdeni ezzel a technológiával a jövőben. Teljesen logikus."

A Resident Evil HD producere, Yoshiaki Hirabayashi, aki szintén nagy híve az új technológiának egy másik interjúban elmondta, hogy a Capcom VR prototípusként már megalkotta az első RE játék helyszínéül szolgáló házat - azóta azzal viccelődnek, hogyha megint remake-et készítenének a játékból, azt mindenképp VR-ban tennék.

A VR technológia elterjedésére - és főleg arra, hogy megfizethető is legyen sajnos még várnunk kell. Nem biztos, hogy mindenki épp arra vágyik, hogy egy horror játékot ennyire "testközelből" tapasztalhasson meg, de a VR horrornak is bizonyára meglesz a rajongótábora.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward