A PS4 nem fogja blokkolni a használt játékokat

Nyugodtan eladhatunk és vehetünk majd használt játékokat, nem fogja őket letiltani a konzol.

A PS4 nem fogja blokkolni a használt játékokat

Több pletyka és spekuláció szólt már arról, hogy a PS4 nem teszi lehetővé, hogy használt játékokkal játsszunk rajta, a Sony ráadásul nemrég bejegyzett egy védjegyet, amely pont ezzel a témával kapcsolatos, de a Sony Worldwide Studios főnöke, Shuei Yoshida megnyugtatott mindenkit, hogy erről szó sem lesz.

Yoshida a PlayStation 4 bejelentését követően az újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, hogy ha vevő fizikai formában, diszken megvásárol egy játékot, akkor az elvárása az, hogy azzal bárhol játszhasson, és ők nem fogják ezt megakadályozni, ahogy azt sem, hogy eladja megunt játékait, a használt darabok tehát rendesen fognak működni PS4-en.

Egy másik Sony munkatárs elmondta, hogy a használt szoftvereket letiltó szabadalomnak, amelyet múlt hónapban jegyeztek be nincs semmi köze a PS4-hez. A szabadalom egyébként arról szólt, hogy a diszkeket megjelölnék, és ezt a jelölést a konzol leolvasná, és a lemezt hozzátársítaná a konzolhoz, így az adott lemezt csak a hozzá párosított konzol tudná lejátszani. Az nem derült ki, hogy mire kell a Sony-nak ez a szabadalom, már ha egyáltalán használni fogják.

Reméljük a Microsoft is hasonlóan okosan el fogja kerülni az ilyen vevőelriasztó technológiák alkalmazását a következő generációs Xboxnál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward