A Portal 2 és a Steamworks

Lesz-e Steamworks Xboxra, és mit kínálnak majd a Portal 2 különböző konzolos változatai?

A Portal 2 és a Steamworks

A hamarosan megjelenő Portal 2 PS3-as verziója lesz az első olyan játék ami konzolon támogatja a Steamworks elemeit. De mi a helyzet az Xbox 360-nal? Vajon lesz majd Steamworksös játék Xboxra?

"Ez volt az első lépés, amit ezzel kapcsolatban tettünk" – nyilatkozta a Valve írója, Chet Faliszek egy Portal 2-ről adott interjúban. "A Sony nagyszerű partner volt ebben. Ez volt az első ilyen próbálkozásunk. Meglátjuk, mit hoz a jövő."

Gabe Newell, a Valve főnöke az E3-on ígéretet tett a játékosoknak, hogy a Portal 2 PS3-as verziója lesz a játék legjobb konzol változata.

A Steam támogatással a Portal 2 gyors frissítésekkel, felhő alapú online mentéssel, platformok közötti játék és chat lehetőségekkel lesz gazdagabb.

A Microsoft Xbox 360-ja hagyományosan egy zárt platform, bár a Valve már kezdi látni a változásokat rajta is.

"A Left 4 Dead sorozathoz az alapjáték közösség által készített Mutációit a PC verzióval egy időben élesítettük Xbox Live-on is" – folytatta Faliszek. "Ez jelzi, hogy azért ott is létezik flexibilitás.

"Egyelőre ez az első ilyen jellegű próbálkozásunk, ebből majd tanulunk, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

Közben a Valve eloszlatta ködöt a Portal 2 játékosok által készített tartalmainak platformok közötti elérhetőségével kapcsolatban. Mindenki arra számított, hogy a PlayStation 3-as verzióval majd le lehet tölteni a PC-s játékosok által készített pályákat, de a helyzet ennél kicsit bonyolultabb.

"Nem lehet csak úgy rácsatlakozni valakire, és letölteni tőle egy pályát PS3-ra. Ehhez további munkára lenne szükség részünkről". Faliszek szerint a félreértést az okozta, hogy egyszerre beszéltek arról, mi az, amit meg is fognak, és mi az, amit csak szeretnének megvalósítani. Egyelőre semmi sincs még véglegesítve, kapcsolatuk a Sonyval igen jó, és megnézik, mint tehetnek az üggyel kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy az Xbox 360-as játékosok elérhetik-e a többiek által készített tartalmakat Faliszek válasza az volt, hogy Xboxos válátozatba direktbe be kellene építeniük ezt a lehetőséget, ami a Steamben már készen benne van.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward