"A nők az új CORE játékosok"

...ideje túllépni a hetero fehér férfiak dominanciáján.

"A nők az új CORE játékosok"

Nem olyan rég kaphattatok egy hírt, amelyben azt a kérdést feszegettük, hogy mennyire kifizetődő egy AAA kategóriás játékba női főszereplőt rakni. Erre mintegy válaszként jött a GDC-n egy előadás, amely a jövőt a diverzitás kiszolgálása alá hajtotta. Tom Abernathy, a Microsoft narratív dizájnere szerint ideje túllépni a hetero fehér férfiak dominanciáján.

Forrás: gameindustry.biz

Abernathy saját tapasztalatait hozta elsőként példának, nevezetesen, hogy lánya mennyire rosszul fogadta, amikor a játékok fiúk szerepébe kényszerítették őt. Kislánya frusztrációjának az apuka hangot is adott Twitteren, ahol egyből sok követőre talált, akik szintén arra vágynak, hogy változatosabb karaktereket személyesíthessenek meg játékokban. Mindez persze nem sokat ér, ha nem lehet hozzá számokat társítani. Nos, mint azt már megszokhattátok, bármit is akartok bizonyítani, biztos lesz olyan statisztika, ami segít benne.

Az Entertainment Software Association statisztikái és a PopCap felmérése alapján az Amerikai Egyesült Államokban a játékosok 30%-a felnőtt nőkből áll! Ezzel szemben a sokat emlegetett 18 év alatti fiúk, a sokat emlegetett CORE kategória "harcosai", mindössze 18%-ot tesznek ki.

"A nők nem kicsi és speciális piaci szereplők a core kategória peremén" - hangoztatta Abernathy. "A nők az új core."

Ennek a dolognak, csak annyi szépséghibája van, hogy Abernathy nem mellékelt az adatok mellé olyan információkat, amely a két szembeállított réteg költését mutatná. Előttünk továbbra is kérdés, hogy az 30%-ot kitevő nőkből álló réteg ha játszik, akkor mivel és mennyit hajlandó költeni a hobbijára. Az ipar mozgatórugója ugyanis ez, de azért nem vesszük el az előadótól az utolsó szó jogát:

"Az iparunk, a művészetünk és az üzletünk kizárólag csak előreléphet azáltal, hogy tükröt tart a közönség elé, ami az ő diverzitásukat veri vissza abban, amit mi eléjük tárunk."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward