A Microsoft nem kér többé pénzt az Xbox 360-as játék tapaszokért a fejlesztőktől

A fejlesztőknek eddig fizetniük kellett játékaik Xbox 360-as frissítéseiért, úgy tűnik a Microsoft most enged.

A Microsoft nem kér többé pénzt az Xbox 360-as játék tapaszokért a fejlesztőktől

A Microsoft még nem erősítette meg a hírt, de több fejlesztő is elmondta, hogy úgy tűnik megváltozik a hozzáállásuk. Korábban a fejlesztőknek fizetnie kellett, amikor elküldték játékukat a Microsoftnak ellenőrzésre, aztán ha a cég engedélyezte a játékot, egy frissítést lehetőségét még ingyen biztosította. Ez nem fog változni, viszont a további frissítésekkel járó újabb ellenőrző folyamat már ingyenes lesz, ez az Xbox Live Arcade játékokra és a nagyokra is vonatkozik.

Vannak persze kikötések is, ha pl. egy frissítés többször nem megy át a procedúrán, akkor a Microsoft fenntartja a jogot, hogy felszámolja az árát. Mindezekkel együtt ez a változás pozitív, mivel kicsivel nyitottabbá teszi a platformot, a fejlesztőknek pedig nagy könnyebbséget jelent. Ha gonoszak lennénk, persze megkérdezhetnénk, hogy miért kellett ezzel az Xbox 360 megjelenése után hét évig várni? Rengeteg fejlesztő panaszkodott az évek során a tapaszok költségei miatt. Egy 2012-es interjúban Tim Schafer, a Double Fine főnöke megemlítette, hogy 40 000 dollárba kerül egy patch az Xbox 360-on. "Ennyit nem engedhetünk meg magunknak!"- mondta.

Szintén 2012-ben történt, hogy a Fez egyik tapasza néhány játékosnál korrupttá tette a játékmentéseket. A játékot fejlesztő Polytron úgy döntött, hogy újra kiadja a tapaszt, mert a sima hibajavításhoz a teljes játéknak újra át kellett volna mennie a Microsoft jóváhagyási eljárásán. "Ha a Fez XBLA helyett Steamen jelent volna meg, a játékot két héten belül kijavíthattuk volna, és nekünk nem került volna semmibe. A tapasz hibáját pedig rögtön javítani tudtuk volna." - mondta az esetről a Fez fejlesztője, Phil Fish.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward