A Microsoft kitart a PC játékok mellett(?)

Az MS megerősítette, hogy továbbra is szívén viseli a PC-s játékok sorsát. Mondta ezt azután, hogy kirúgta a Games for Windows-Live fejes Chris Early-t, és bezárt két nemzetközi játékstúdiót, az ACES-t és az Ensemble-t.

A Microsoft kitart a PC játékok mellett(?)

Az MS megerősítette, hogy továbbra is szívén viseli a PC-s játékok sorsát. Mondta ezt azután, hogy kirúgta a Games for Windows-Live fejes Chris Early-t, és bezárt két nemzetközi játékstúdiót, az ACES-t (a Flight szimulátor sorozat alkotói) és az Ensemble-t (akik keze munkáját dicséri az Age of Empires trilógia, és a most bearanyozódott Halo Wars is...).

Az eddigi hírek hatására - melyek szerint a Microsoft hanyagolni fogja majd a PC-t az X-box előnyére - a cég gyorsan igyekezett cáfolni a találgatásokat és spekulációkat.

"Az MS továbbra is invesztálni fog Windows-os játékokba, első osztályú játékplatformnak tekintjük még mindig. Az online játékszolgáltatásaink, mint a Games for Windows Live és a Messenger Games megmaradnak, mint ahogy a Microsoft Games Studios műhelyéből is számíthatunk még PC-s játékokra." - olvashatjuk az Edge legutóbbi számában.

A Games for Windows-os Early elbocsátását követően az MS azt nyilatkozta, hogy a szekció két másik vezető irányítása alatt fog tovább működni. Reméljük, hogy több stúdió már nem jut a FASA Interactive, az Ensemble és az ACES sorsára. Ellenkező esetben már nehezen tudnánk hinni a hasonló cáfolatoknak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward