A Microsoft és a független fejlesztők - újabb hátraarc

Újabb 180 fokos fordulat a Microsoft üzletpolitikájában - mégis teret adnak független fejlesztőknek.

A Microsoft és a független fejlesztők - újabb hátraarc

A Microsoft korábban kijelentette, hogy az Xbox One-on nem fogja engedni, hogy független fejlesztők kiadják játékaikat, csak ha találnak maguknak kiadót (ami ugye pont üti a "független" részt). Ez nagy elégedetlenséget szült a fejlesztők körében, ráadásul hatalmas előnyhöz juttatta a konkurens PS4-et. A Microsoft visszakozott, és most megerősítették, hogy mégis lesz tere az indie-knek az új konzolon, ráadásul minden konzol devkit is lesz egyben.

"A céges elképzelés az, hogy mindenki lehet alkotó, minden Xbox One-t lehet majd fejlesztésre használni, és minden játék ki tudja majd használni az Xbox One és az Xbox Live által nyújtott lehetőségeket" - nyilatkozta Marc Whitten a Microsoftttól. "Ez azt jelenti, magánkiadás. Azt jelenti, Kinect, felhő, acsik. Azt jelenti, hogy mindenkit könnyen megtalálnak Xbox Live-on. Az augusztusi Gamesconon bővebben beszámolunk a programról és az ütemtervről."

A részletekről tehát még nincs hivatalos infónk, de több forrás is jelentette már, hogy a változások alapján a független fejlesztők saját maguk tűzhetik ki játékaik megjelenési dátumát, ők szabhatják meg az árat, és a jóváhagyási procedúra hasonló lenne az iTunes-éhoz. A boltban kapható Xbox One-ok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy debug konzollá alakítsák a készüléket, és játékok megjelenés előtti verzióival játszhassanak. Ez úgy működne, hogy a Microsoft bizonyos konzolokra engedélyezné ezt, lehetővé téve, hogy sokan részt vehessenek a béta teszteken, ez az opció viszont még nem fog működni a konzol megjelenésekor.

Egy forgalomban még nem lévő fehér devkit képe, amely nemrég bukkant fel a neten

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward