A Metal Gear 5 sztorija

Fény derült az MGS 5 történetének részleteire

A Metal Gear 5 sztorija

Felkerült a Metal Gear Solid 5 részletes sztorija a játék hivatalos honlapjára. A történet 1975-ben játszódik, az enyhülés idején. A vietnami konfliktus a vége felé közeledik, a hidegháború is csendesen zajlik. Ám ahogy a világ nagyhatalmai közötti feszültség csökken, egy kis katonai erő beveti magát a Karib-térségbe. Egy újfajta haderő ez, nemzet és haza nélküli hadsereg.

A titkos sereget egy rejtélyes "Snake" nevű férfi vezeti, zsoldosként a világ több kormányának is szolgálatokat tesznek. Ahogy a hírnevük, úgy nő vagyonuk és haderejük is, és pletykák kezdenek keringeni arról, hogy nukleáris fegyverekkel rendelkeznek.

A tény, hogy az NPT (Nuclear Proliferation Treaty) határain kívül létezhet egy nukleáris fegyverekkel felszerelt katonai erő, amely nem tartozik egyetlen formális kormány hatósága alá sem aggodalomra ad okot, és sokan követelni kezdik, hogy IAEA azonnal rendezzen kivizsgálást.

Snake ezidőtájt kap hírt arról, hogy egy Paz nevű női kém, aki egyszer már bejutott a bázisára életben van, és egy Kuba déli részén lévő amerikai katonai tengerészeti bázison hallgatják ki. A bázison börtön is található, egy olyan titkos hely, amely kívül esik a kubai és az amerikai törvényeken is, és ahol bevezették a kihallgatás extrém formáit. Az eset hallatán Snake seregének egyik önkéntese, Chico, aki gyengéd érzelmeket táplál Paz iránt elvállalja, hogy kiszabadítja.

Nem sokkal ezután Snake vészjelet kap Chicótól, amelyből kiderül, hogy ő is fogságba esett. Snake-nek nem marad más választása, maga indul el, hogy kiszabadítsa Pazt és Chicót Kubából, miközben bázisa felkészül a nukleáris vizsgálatra.

Snake azonban nem tudja, hogy döntése olyan tragikus eseménysorozatot indít el, melyek örökre megváltoztatják életét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward