A következő Xboxon lehet ingyenes lesz a multiplayer

A következő Xboxon lehet ingyenes lesz a multiplayer

A Microsoft az Xbox 360 konzollal egyidőben indította el a továbbfejlesztett Xbox Live szolgáltatását, ami meglepő módon előfizetési díjhoz kötötte a multiplayer lehetőségét. Az Xbox Live Gold semmi extrát nem tudott nyújtani a rivális, ingyenesen elérhető PlayStation Networkhöz vagy akár egy átlagos PC-s internetes játékokhoz képest, mégis jelentős pénzt kellett kifizetni érte minden hónapban.

Ez a szolgáltatás azóta annyiban változott, hogy a PlayStation+ játék ajándékozási rendszer hatására a Microsoft is bevezette a havi ingyenes játékokat, így már nem csak adunk, hanem kapunk is valamit a pénzünkért. Azóta a Sony követte a Microsoft példáját és ő is megköveteli a PS+ meglétét az online játékhoz a PS4 játékok esetében.

Ezen változtathat most a Microsoft, egyre több jel és forrás utal arra, hogy a Series X debütálásával megszűnhet a multiplayerhez a Gold előfizetési státuszt kritérium és ezentúl szabadon csatlakozhatunk majd bárki játékába online.

Az egyik jel, ami erre utal, hogy pár héttel ezelőtt egyszerűen eltűnt a 12 hónapos Gold vásárlás lehetősége a Microsoft Store-ban. Ez azt jelenti, hogy kedvezményesen már nem lehet feliratkozni az online játékra, csupán a 3 hónapos vagy 1 hónapos, de drágább variánsokat vehetjük csak meg.

Az Inverse.com szerint a Microsoft az ingyenes multiplayerrel és az olcsóbb konzol árral szeretné nehezebb helyzetbe hozni a Sony-t, hogy inkább az ő konzolját válasszák a játékosok, ráadásul az Xbox Game Pass csomagok az xCloud rendszerrel felvértezve jelentős és megkérdőjelezhetetlen alternatívát jelentenek a kieső ingyenes Gold játékok számára.

Egyelőre ezek találgatások, de mindenképp izgalmas hónapoknak nézünk elébe, hiszen nem tudjuk még a következő generációs konzolok árát sem, illetve még az üzleti modelljük is tartogathat meglepetéseket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap