"A Keresztények támadják a Dante's Inferno-t"

Az Electronic Arts-ot támadás érte a Keresztények részéről, amiért vallásos áltüntetéssel próbálkozott az E3 héten. A marketing cég felfogadott 20 embert, hogy olyan pólókba mászkáljanak Los Angeles utcáin (a Convention Center körül), melyeken az áll, hogy "A Pokol nem játék" vagy "Inkább cserélt le a PlayStation-ödet egy PrayStation-re" (pray=imádkozni). Még azt is az "istentelen" EA játékra fogták, hogy esett az eső LA-ben (ez elég ritka arrafelé).

"A Keresztények támadják a Dante's Inferno-t"

Az Electronic Arts-ot támadás érte a Keresztények részéről, amiért vallásos áltüntetéssel próbálkozott az E3 héten. A marketing cég felfogadott 20 embert, hogy olyan táblákkal protestáljanak Los Angeles utcáin (a Convention Center körül), melyeken az áll, hogy "A Pokol nem játék" vagy "Inkább cseréld le a PlayStation-ödet egy PrayStation-re" (pray=imádkozni). Még azt is az "istentelen" EA játékra fogták, hogy esett az eső LA-ben (ez elég ritka arrafelé).

Az LA Times be is vette az egészet és leközölte, persze később helyesbítettek és megírták a tényeket a Dante Alighieri Isteni Színjátéka nyomán készült játék körüli műfelhajtásról. Ezt a marketing módszert a Keresztény bloggerek, különösen a Katolikusok erősen kifogásolják, olvashatjuk a GamePolitics hasábjain.

"Teljesen világos, hogy a szórakoztatóipar úgy tekint a Keresztényekre mint kényeskedő, sótlan, humortalan emberekre." - nyilatkozta Margaret Cabaniss az InsideCatholic-tól. "Olvasta akár egyetlen ember is az Isteni Színjátékot az EA-nál?"

A Catholic Video Gamers (igen, ilyen is van!) kicsit egyértelműbben fejezte ki álláspontját: "Mindenféle játékos megvehetné a terméket, ha az egy jó játék. Szóval ahelyett, hogy ilyen szégyentelen és gyenge Anti-katolikus fogásokkal próbálják népszerűsíteni a játékot, inkább azon kéne dolgozniuk, hogy jó játékot faragjanak, nem csak egy ilyen ordító God of War koppintást. Többet érnének vele."

Ott a pont. A játék jövőre érkezik majd PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra és PSP-re.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward