A Jelly Bean 4.3 a következő Android

A Google I/O konferencián bemutatásra kerül a következő Android változat, de a jelek szerint ez továbbra sem az 5.0-s verziószámmal lesz ellátva.

A Jelly Bean 4.3 a következő Android

Kevesebb mint egy hónap van már csak a 2013-as Google I/O-ig, ahol minden bizonnyal leleplezik a legfrissebb Android operációs rendszert. A várakozásokkal ellentétben azonban úgy néz ki, hogy mégsem az Android 5.0 Key Lime Pie lesz a bemutatásra kerülő verzió, így sokan egy kicsit csalódottak lehetnek majd a konferenciát követően.

A fejlesztések a háttérben egyre nagyobb volument öltenek az idő előrehaladtával, így a legprofibb rejtőzködés közben is árulkodó nyomokat hagy az új rendszer maga után. Az Android Police-nak ezekre sikerült rábukkanni, és kiderült, hogy az aktuális build a JWR23B jelzést viseli, amiből az következik, hogy továbbra is egy Jelly Bean kódnév alatt futó "valamiről" beszélhetünk. Ez várhatóan az Android 4.3 verziószámmal lesz illetve, nem pedig a várva várt 5.0-val.

Az információkat a különböző, belsős szervernaplókból sikerült kiszűrni, így azok teljesen hitelesnek vehetőek. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez egyáltalán nem zárja ki az Android 5.0 befutását május közepén, de nem valószínű, hogy az Android 4.1 és a 4.2 után a 4.3 csak kisebb hibajavításokra koncentrálna, és arra sincs sok esély, hogy ismét két külön rendszerre válna szét az Android, hiszen éppen ez ellen (szegmentáció) küzdenek.

A Key Lime Pie így valószínűleg már csak valamikor a későbbiekben kerülhet terítékre. Remélhetőleg még az idei évben sor kerül rá, ha nem is a mostani I/O alkalmával. Átlagosan két Android jön évente, tehát reális esély van az idei bemutatóra. Plusz fontos leszögezni, hogy az, hogy nem jön az 5.0, közel sem jelenti az innováció hiányát, elég csak megnézni mennyi érdekes képességet hozott az Android 4.2 tavaly ősszel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward