Shop menü

A JÁTÉKOSOK SZERINT AZ EPIC GAMES KINYÍRJA A ROCKET LEAGUE-ET

Leállítják a játékosok közötti üzletelési lehetőséget.
Török Roland
Török Roland
A játékosok szerint az Epic Games kinyírja a Rocket League-et

Az Epic Games ereje teljében úgy gyűjtögette a szoftvergyártó cégeket, mint ahogy Marika néni a havi nyugdíja utáni napon vesz pár apróságot magának és az unokáknak. Az Epic egyik ilyen bevásárlása a Psyonix volt, ami a sikeres Rocket League játékot készítette. 

Az Epic egyik korai lépése volt, hogy a játék már nem érhető el Steamen, de Epic Games-en ingyenes címeként folytathatta tovább. Ez a lehetőség sokaknak adott beugrási lehetőséget a játékba, bár a meglévő játékosok nem feltétlenül örültek a váltásnak. Sokan viszont úgy gondolják, hogy éppen most ütik az utolsó szöget a játék koporsójába, bejelentették ugyanis, hogy a játékosok közötti cserebere korszaka decemberben véget ér. 

A Rocket League játékosok, ha valamiből többletük volt, vagy fölösleges cuccot, skint birtokoltak, akkor lehetőségük volt az egymás közötti csereberére. Ezt viszont az Epic Games a mostani nehéz helyzetében nem szeretné többet látni, arra akarja ösztönözni a játékosokat, hogy az egymással való üzletelés helyett náluk kezdjék el égetni a pénzt, hogy az ő bankszámlájuk hízzon. 

A hivatalos bejelentés honlapján olvasható, hogy a duplikált és a nem kívánt cuccok sem adhatók át másnak, helyette véletlenszerűen dob a rendszer valami mást majd. A korábban kölcsönadott cuccok sem fognak már visszakerülni a gazdájukhoz, ahogy december 5 után a külsős honlapok sem fognak már tudni üzemelni, azok tevékenysége amúgy sem támogatott és csak csalásokra ad lehetőséget. 

Az 5 millió felhasználóval rendelkező Rocket League Garage oldal üzemeltetője pont az ellenkezőjét állítja, miszerint mindig is remek kapcsolatban voltak a fejlesztőkkel és ennek is köszönhető, hogy direkt a kereskedelmet támogató API-kat is készítettek a játékhoz a Psyonix-nél. Ezeknek a rendszereknek hála biztonságosan és megbízhatóan tudtak kereskedni, a Psyonix pedig támogatta a közösséget és segítette, hogy ez jól is működjön, még az oldal logója is bekerült a játékba, mint antenna.  

Szerintük az Epic Games lépése egyszerűen ki fogja nyírni a játékot, hiszen ezeknek a csereberéknek hála lehetett például bajnokságokat is szervezni. Több bajnokság szervező is ezeken a rendszereken keresztül tudott skineket felajánlani a közösségnek, ezek után viszont ez a lehetőség is megszűnik. A tartalomkészítők, akik Rocket League-gel foglalkoznak és ezzel hatalmas tömegekhez érnek el, szintén megvetik a döntést és sokan abba is hagyják a játékkal való foglalkozást. 

A Rocket League tehát sötét napokat él át, kérdés az, hogy a többség is úgy érzi-e majd, hogy ez a vég kezdete, vagy marad annyi játékos, hogy az Epic Games-nek megérje kitartani a közösségromboló lépése mellett.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére