A játékosok normálisak!

Tényleg! Gondolatok a moralitásunkról és a virtuális tér kulturális szerepéről.

A játékosok normálisak!

A The Walking Dead játék statisztikái arra engednek következtetni, hogy a játékosok egészségesek lelkileg. Az általatok meghozott döntések, hogy hogyan kívánjátok élni az életeteket (még a virtuálisat is), nagy általánosságban véve arra mutatnak, hogy egészen kellemes emberek vagytok, vagyunk.

Az alanti trailer szerint, amikor döntési helyzetbe kerültünk a többségünk az önzetlen opciókat ragadta meg a morális dilemmák esetében. Legyetek mind büszkék és nyomtassatok pólót: "Finom lelkű játékos vagyok, nem tömeggyilkos!"

A Walking Dead első része több mint 1 millió példányban fogyott, a TellTale epizodikus kalandjáték adaptációja elérhető iEszközökre, PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. Ha elnézzük a sok csúszást a folytatásokkal, akkor igen jól sikerült horror-kalandról beszélünk.

 

Most pedig folytassuk egy kicsit mással, mégpedig a lelki hatások után nézzük meg a kultúrára kifejtetteket, amit a játékipar okozott vagy okozhat a jövőben. A Braid és a The Witness alkotója, Jonathan Blow erről fejtette ki a véleményét.

Szerinte ugyanis jelenleg az ipar egy nagy maszlag, rémesnek találja a helyzetet. A saját agyserkentő logikai játékával, a Braiddel iránymutató szeretett volna lenni és azt az üzenetet küldeni az ipar felé, hogy valami ilyesmit kellene csinálni a játékoknak.

"A médium határait kéne feszegetni, mert egy nap a játékok ennél sokkal nagyobb szerepet is betölthetnének a kultúránkban. Mi, mint videojáték fejlesztők, a modern környezet egy jelentős darabját alkotjuk meg. Gondolnunk kell arra, hogy ez milyen hatással van az emberekre, mindenkire."

Az olykor kissé túlzó és szenzációvadász CBS interjúból többet is ki tudtok hámozni, ha érdekelnek titeket a fejlesztő gondolatai.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward